Rudenį automobilių vagysčių padaugėja 20 procentų

Didžiausios šalies draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas” duomenimis, rudenį, palyginti su vasara, automobilių vagysčių tikimybė padidėja 20 procentų. Pasibaigus vasaros sezonui beveik dešimtadaliu padaugėja ir avarijų, rodo bendrovės statistika.

„Apžvelgdami pastarųjų metų duomenis, pastebime, kad įsivyrauja ne tik avarijų, bet ir automobilių vagysčių sezoniškumas. Šią vasarą pavogtų automobilių skaičius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo ketvirtadaliu, tuo tarpu rudenį vėl prognozuojame vagysčių padidėjimą – penktadaliu. Tokias tendencijas stebime jau kelerius metus iš eilės”, – sakė „Lietuvos draudimo” Privačios rizikos skyriaus vadovas Vaidotas Krencius. Pasak jo, automobilio savininkas šiemet dėl vagišių vidutiniškai patyrė apie 27 tūkst. litų nuostolį, per dvejus metus ši suma padidėjo 29 proc. arba 6 tūkst. litų. Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos duomenimis, per 2006 metus buvo pavogta apie 4,5 tūkst. automobilių.

Rudenį, suintensyvėjus eismui ir pablogėjus vairavimo sąlygoms, keliuose padidėja ir avaringumas. „Mūsų statistika rodo, kad draudiminių įvykių padažnėja tiek savanoriško (kasko), tiek privalomojo automobilių draudimo segmentuose – rudenį jų skaičius, palyginti su vasara, atitinkamai išauga 10 ir 12 procentų. Tiesa, apsidraudusiųjų kasko draudimu avarijų žalos yra didesnės. Pasibaigus vasarai, dėl automobilio sugadinimo į draudikus kreipiasi net kas dešimtas kasko draudimą pasirinkęs vairuotojas”, – sakė „Lietuvos draudimo” ekspertas.

Pasak V. Krenciaus, klientai savanorišku transporto priemonių draudimu draudžia vis brangesnius automobilius – vidutinė draudimo suma per metus išaugo dešimtadaliu, iki 25 tūkst. litų.

Savanoriškas transporto priemonių draudimas kompensuoja nuostolius, patirtus avarijos, vagystės, stichinių nelaimių ir kitų nelaimingų atsitikimų atvejais. „Lietuvos draudimas” šį sezoną rinkai pristatė naujovę – savanorišką automobilių draudimą pasirinkusiems vairuotojams bus ne tik atlyginti nuostoliai už draudiminius įvykius, bet ir teikiamos nemokamos pagalbos kelyje paslaugos visą draudimo laikotarpį. Netikėtai sugedus automobiliui, pasibaigus kurui, sprogus padangai ar kitais panašiais atvejais, apsidraudusiam vairuotojui pagalbą Lietuvos ir užsienio keliuose teiks kvalifikuoti meistrai bei „Lietuvos draudimo” specialistai.

V. Krencius prognozavo, kad šiemet savanoriško automobilių draudimo populiarumas turėtų augti apie 40 procentų. „Vasarą šios draudimo rūšies plėtra buvo viena iš sparčiausių draudimo rinkoje. Tai liudija tolesnį savanoriško automobilių draudimo segmento augimo potencialą”, – sakė jis. Tačiau, pasak draudimo eksperto, nors ši draudimo rūšis populiarėja, kol kas tik nedidelė Lietuvos vairuotojų dalis yra pasirūpinusi tokia apsauga – vos 8 iš 100. Tuo tarpu šalyse su giliomis draudimo rinkos tradicijomis savanorišką automobilių draudimą yra pasirinkę 80 proc. visų vairuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.