Kelionės kryptis – pagal kišenę

Užsienyje vis dažniau atostogaujantys lietuviai plečia savo kelionių geografiją.

Populiariausios šio sezono kelionės – poilsiauti į Turkijos, Tuniso bei Graikijos kurortus.

Kelionių agentūros „Travel Baltics” atstovas Andrius Lauruševičius tvirtino, kad pagrindinės turistų amžiaus grupės šiemet buvo 22 – 26 metų jaunuoliai bei vyresnio amžiaus 35 – 45 metų žmonės, kurie dažniausiai keliauja su savo atžalomis.

A.Lauruševičius pasakojo, jog vidutinė kelionės kaina svyruoja nuo 1500 iki 2 tūkst. Lt. Vis dažniau lietuviai renkasi ir brangesnes keliones, kai jos kaina vienam asmeniui siekia 2500 – 3 tūkst. litų.

Pagrindinė šio sezono naujovė – atsiradę užsakomieji skrydžiai į Turkiją iš Palangos oro uosto. Tai ypač patogu Vakarų Lietuvos gyventojams.

Kelionių agentūra „Avanturas” šią vasarą rengė vis labiau populiarėjančias specifines keliones. Populiariausios buvo į Indoneziją, Tibetą ir Kamčiatką. „Avanturo” atstovė Ieva Rute aiškino, jog į tuos kraštus dažniau vyksta vidutinio amžiaus – 40 – 50 metų – žmonės. Tokios išvykos kaina siekia 9990 litų.

„West Express” kelionių agentė minėjo, jog šią vasarą populiariausios kelionės, kaip jau įprasta, buvo į Turkiją ir Kretą. Į šias šalis ypač mėgsta keliauti jaunimas.

Šiuo metu jau siūloma naujovė žiemos sezonui – tiesioginis skrydis į Indiją, į kurortinę zoną Goa. Ten rengiamos iškylos laivu džiunglių upėmis, klajonės po prieskonių plantacijas. Dar dvi žiemos sezono naujienos – kelionės į Jungtinius Arabų Emyratus ir Kanarų salas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.