Šiandien – nepralaimėjusiųjų akistata

Šio vakaro lietuvių varžovė Europos čempionate – taip pat be pralaimėjimų žengianti Slovėnijos rinktinė, kuri pirmadienį savo jėgą pademonstravo prieš Dirko Nowitzki vedamą Vokietijos rinktinę ir ją sutriuškino 77:47.

Rezultatyviausias iš slovėnų buvo geriausias rungtynes čempionate sužaidęs Matjažas Smodišas (22 tšk.). Vokietijos rinktinėje vienintelis dviženklį taškų skaičių surinko D.Nowitzki (16).

Sunku komentuoti

Po šio susitikimo Slovėnijos komanda dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio aplenkė Lietuvą ir tapo grupės lydere.

Per rungtynes su vokiečiais slovėnai pirmą kėlinuką baigė pirmaudami 30:9. Vaizdas nepasikeitė ir per likusius kėlinukus. Vienu metu slovėnai buvo įgiję net 35 taškų pranašumą.

Vokietijos rinktinės treneris Dirkas BAUERMANNAS:

„Pirmasis ketvirtis buvo labai baisus. Ko gera, blogiausias per visą laiką, kai dirbu rinktinėje. Ne tik nesugebėjome pataikyti, dar ir atmestinai gynėmės. Kai rungtynių pradžioje atsilieki 21 tašku, labai sunku susikaupti. Net nežinau, kodėl taip nutiko. Gerai, kad šiandien – ne trečiadienis. Trečiadienį mūsų laukia savotiškas finalas – kova su italais dėl ketvirtosios vietos grupėje. O tam, kas atsitiko pirmadienį, nėra paaiškinimo. Ir tokios rungtynės vargiai leis suprasti, kas yra kas. Dabar svarbiausia – išlaikyti kovos dvasią.”

Slovėnijos ekipos treneris Alešas PIPANAS:

„Sustabdėme Nowitzki ir vokiečių snaiperius, – sakė Slovėnijos rinktinės treneris Alešas Pipanas. – Puikiai žaidėme gynyboje, nenusileidome kovodami dėl kamuolių. Mes nusipelnėme pergalės. Aikštelėje buvome geriausia komanda.”

Vienas komandos lyderių Jaka Lakovičius tikino, jog komanda negalvojo apie savo pergalių seriją. „Ir toliau apie tai negalvosime, – sakė jis. – Einame nuo vienų rungtynių prie kitų, nežiūrėdami toli į priekį.”

Italai išsaugojo viltis

Per trečias F grupės rungtynes Atėnų olimpiados vicečempionė Italijos rinktinė tik po pratęsimo 84:75 įveikė Turkijos ekipą ir, iškovojusi pirmąją pergalę, išsaugojo minimalias galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas. Turkijos rinktinės negelbėjo rezultatyvus puolėjo Hidayeto Turkoglu žaidimas (34 tšk.). Keturias nesėkmes antrajame etape patyrusi Turkijos rinktinė nebeturi galimybių pakilti iš F grupės dugno. Šiandien vokiečiai su italais kovos dėl patekimo į kitą etapą.

Protingi slovėnai

Būsimą trečiadienio varžovę Slovėnijos rinktinę mūsų krepšininkai šią vasarą „Akropolio” turnyre nugalėjo 87:72. Tiesa, tada dėl kojos traumos slovėnų komandoje nežaidė jų snaiperis Jaka Lakovičius.

Prieš labai svarbias šios dienos rungtynes dėl pirmosios vietos F grupėje Lietuvos ekipos strategas R.Butautas kalbėjo: „Slovėnai demonstruoja protingą krepšinį. Man labai imponuoja jų žaidimas. Dar prieš čempionatą sakiau, kad jie geriau žais be savo žvaigždžių, nei surinkę visus krepšininkus, kurių norėjo. Slovėnijos jauni žaidėjai yra labai talentingi, nebijantys atsakomybės. Slovėnai turi ir pripažintus lyderius Matjažą Smodišą ir Jaką Lakovičių, su kuriais nebus lengva tvarkytis.”

O štai ką apie šiandieninius varžovus mano Š.Jasikevičius: „Slovėnai žaidžia, atrodo, paprastą krepšinį ir neišradinėdami dviračio pasiekia gražių pergalių. Jie turi daug pajėgių krepšininkų visose pozicijose. Dauguma yra universalūs, galintys pataikyti iš toli. Žaidimą savo rankose laiko J.Lakovičius. Tai komanda, kuri visus aplošia savo paprastumu ir drausme, ko mums dažnai pritrūksta. Todėl laukia labai sunkios varžybos.”

Statistika

Slovėnija – Vokietija 77:47 (30:9, 15:13, 18:12, 14:13). M.Smodišas 22, R.Nesterovičius 13, J.Lakovičius 12; D.Nowitzki 16, J.H.Jagla 7, A.Okulaja 5.

Italija – Izraelis 84:75 (15:29, 19:14, 24:11, 12:16; pratęsimas 14:5).

M.Belinelli ir A.Gigli po 17, A.Bargnani 12; H.Turkoglu 34, K.Pekeris 11, M.Okuras 10.

F grupės lentelė (pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1. Slovėnija 4 0 277:232 8
2. Lietuva 4 0 337:296 8
3. Prancūzija 2 2 286:283 6
4. Italija 1 3 288:292 5
5. Vokietija 1 3 272:288 5
6. Turkija 0 4 244:315 4

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.