Lietuvos sirgaliai kreipėsi ir į FIBA

Lietuvos rinktinės sirgaliai ir toliau nesėdi vietoje. Mūsų šalies krepšinio aistruoliai paruošė laišką Europos čempionato organizaciniam komitetui bei FIBA Europos organizacijai. Kaip rašoma laiškė, Lietuvos sirgaliai prašo išlaisvinti kalėjime esantį Sėklą bei reikalauja viešo organizatorių atsiprašymo.

Laiškas:

EUROBASKET 2007 organizaciniam komitetui

FIBA EUROPE organizacijai

Mes, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sirgaliai, kaip ir visi Lietuvos respublikos piliečiai, esame pasipiktinę ispanų policijos veiksmais prieš Lietuvos ir Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynes 2007 m. rugsėjo 10 d. TELEFONICA ARENA salėje Madride. Visų mūsų akivaizdoje arenos prieigose be jokios priežasties buvo perpjauta Lietuvos valstybinė vėliava ir žiauriai sumušti keli Lietuvos rinktinės sirgaliai. Taip buvo sugadinta ne tik krepšinio šventė, turėjusi vienyti visus Europos krepšinio sirgalius, bet ir buvo padaryta nepataisoma žala EUROBASKET 2007 ir kitiems FIBA EUROPE organizuojamiems turnyrams.

Prašome Jūsų skubiai ir kruopščiai ištirti šį precedento neturintį incidentą ir nustatyti bei nubausti dėl to kaltus pareigūnus. Prašome Jūsų padaryti viską, kad kuo greičiau iš policijos areštinės būtų paleistas be jokių pateiktų kaltinimų ten laikomas sužeistas mūsų kolega Tomas Balaišis.

Reikalaujame Jūsų viešai atsiprašyti Lietuvos rinktinės žaidėjų, sirgalių ir visų Lietuvos žmonių už mūsų valstybinės vėliavos išniekinimą bei sirgalių sumušimą. Reikalaujame ateityje skirti ypatingą dėmesį ne tik turnyrų saugumo prevencijai, bet ir saugumą užtikrinančių darbuotojų kvalifikacijai bei parinkimui. Reikalaujame šito iš Jūsų ne tik Lietuvos respublikos piliečių, bet ir visų Europos krepšinio sirgalių vardu.

Lietuvos krepšinio sirgaliai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma .

1 atsiliepimas į "Lietuvos sirgaliai kreipėsi ir į FIBA"

  1. Linas

    Šaunuoliau!!!!! Kovokime už savo ir kitų Lietuvių teises taip, kaip musu vyrai krepšinio aikštelėje, Madride!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mums visiems reikia susivieniti ir padėti Sėklai kuo tik galima!!!!!! NEBŪKIME ABEJINGI VIENI KITIEMS! KAD IR MAŽAS KIEKVIENO IŠ MŪSŲ VEIKSMAS GALI TAPTI DIDŽIU ŽYGDARBIU! VALIO

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.