Ekspertai perspėja, kad paukščių gripo pandemija gali kilti bet kokiu momentu

Paukščių gripo pandemija gali kilti bet kokiu momentu. Tai antradienį pareiškė Jungtinių Tautų vyriausiasis koordinatorius paukščių gripo ir žmogaus gripo klausimais Deividas Nabaras (David Nabarro) per Balio saloje prasidėjusį tarptautinį susitikimą paukščių gripo ir galimos pandemijos klausimais.

„Tam, kad virusas galėtų būti perduodamas iš žmogaus žmogui, jis turi mutuoti, ir aš noriu pabrėžti, kad kol kas to neįvyko, – sakė jis. – Tačiau tai neduoda jokio pagrindo nusiraminti, nes pandemija gali tapti pasaulinio masto katastrofa: vien ekonominiai nuostoliai gali siekti apie vieną trilijoną JAV dolerių. Žmonių aukų skaičius gali siekti milijonus”.

Susitikime Balyje dalyvauja trys Indonezijos ministrų kabineto nariai, taip pat apie 150 užsienio valstybių atstovų.

Vienas svarbiausių dviejų dienų susitikimo uždavinių – strateginių prioritetų nustatymas kovoje su paukščių gripu 2007-2008 metams ir Pagrindinių pasirengimo pandemijai plano krypčių projekto svarstymas.

Dar praėjusių metų viduryje Indonezija aplenkė Vietnamą ir užėmė pirmą vietą pagal aukų nuo paukščių gripo skaičių. Ketvirtojoje tankiausiai apgyventoje pasaulio šalyje nuo šios mirtinos ligos mirė 85 žmonės, – beveik pusė visų aukų nuo paukščių gripo viruso (200). Mirtingumo lygis sudaro 79,2 proc. ir aukų skaičius tolydžio auga.

Praėjusį mėnesį būtent Balio saloje nuo paukščių gripo mirė dar du žmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.