ES ragina Rusiją supaprastinti muitinės procedūras

Europos Sąjungos (ES) transporto komisaras Žakas Baro (Jacques Barrot) paragino Rusiją supaprastinti pasienio procedūras kertantiems ES ir Rusijos sieną, praneša „EUbusiness”.

Šimtai sunkvežimių vairuotojų, bandančių kirsti Estijos ir Rusijos sieną prie Estijos Narvos pasienio punkto, dėl naujų muitinės procedūrų Rusijos pusėje priversti laukti beveik savaitę.

„Tikiuosi, jog mano vizitas į Maskvą lapkričio 16 dieną padės surasti tam tikrą šios situacijos sprendimą. Aš taip pat tikiuosi, jog Rusija supaprastins muitinės procedūras pasienyje”, – sakė ES transporto komisaras Ž. Baro Taline.

„Šiuo metu bendrose ES ir Rusijos darbo grupėse su Rusija aptarinėjame įvairius transporto klausimus, ir sunkvežimių sienos kirtimo problemos yra ant derybų stalo”, – pridūrė jis.

„Situacija labai apgailėtina ir nenaudinga prekybai bei Rusijos plėtrai”, – sakė Ž. Baro spaudos konferencijoje Taline.

Ž. Baro pažymėjo, jog ES privalo būti vieninga kalbėdamasi su Rusija apie problemas, tačiau blokas turi taip pat būti kantrus.

„Rusijos transporto ministras Igoris Levitinas prašė manęs apsvarstyti, kaip Europos transporto tinklai galėtų būti geriau sujungi su Rusija. Mes norime plataus bendradarbiavimo su Rusija, tačiau Maskva turi suprasti, jog mainais ji turės laikytis Europos taisyklių”, – sakė komisaras.

„Nenoriu per daug politizuoti dabartinių sienos kirtimo problemų tarp Estijos ir Rusijos. Transportas turėtų būti viena tų sričių, kuri gali normaliai funkcionuoti tarp visų valstybių, nepaisant kitų iškilusių dvišalių problemų”, – sakė Estijos ūkio ir komunikacijų ministras Juhanas Partsas (Juhan Parts).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.