Premjeras darbą Ispanijoje derins su krepšiniu

Premjeras Gediminas Kirkilas trečiadienį išvyksta darbo vizito į Madridą, kur su Ispanijos kolega Jose Luisu Rodriguezu Zapatero (Chose Luisu Rodrigesu Zapateru) aptars dvišalio bendradarbiavimo, energetikos klausimus bei stebės Lietuvos krepšininkų pasirodymą Europos čempionate.
G.Kirkilas su vienos didžiausių pasaulyje elektros sektoriaus bendrovių „Iberdrola” vadovais aptars galimą bendradarbiavimą elektros ir atsinaujinančios energijos srityse, taip pat lankysis vienoje iš stambiausių Ispanijos suskystintų dujų kompanijų „Endesa” ir susitiks su šios kompanijos generaliniu direktoriumi Europai Jesus Olmos (Chesus Olmos).

G.Kirkilas taip pat domėsis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) pirmininkaujančios Ispanijos patirtimi – Lietuva siekia pirmininkauti ESBO 2010 metais ir tikisi Ispanijos paramos, su stambių Ispanijos verslo įmonių vadovais kalbėsis apie juos dominančias investicijų galimybes Lietuvoje.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, premjeras taip pat ketina susitikti su viena didžiausių užsienyje gyvenančių – Ispanijos lietuvių bendruomenės atstovais ir aptarti jiems aktualius klausimus.

Numatyti G.Kirkilo susitikimai su FIBA Europa prezidentu George Vassilakopoulos (Georgu Vasilakopulos) bei šiuo metu Ispanijoje vykstančio Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto nariais.

Lietuva 2011 metais rengs Europos vyrų krepšinio čempionatą.

Vyriausybės vadovas taip pat ketina stebėti Europos čempionato, kuriame sėkmingai žaidžia Lietuvos krepšininkai, kovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.