Šiaurės šalių kino klubas grįžta iš vasaros atostogų

Per vasarą atsipūtęs ir sudaręs naują repertuarą, Šiaurės šalių kino klubas žengia į ketvirtąjį sezoną. Nuo š.m. rugsėjo 12 d. klubas vėl kviečia kino mėgėjus į „Skalvijos” kino centrą Vilniuje, kuriame kas antrą trečiadienį nemokamai rodys naujausius Šiaurės šalių kino darbus. Kaip įprasta, klubo programoje bus ir žinomų kino kūrėjų darbai, ir režisieriniai būsimųjų žvaigždžių debiutai.

„Praėjusių kino sezonų patirtis rodo, jog žiūrovai išsiilgę kitokio kino ir su malonumu renkasi Šiaurės šalių filmus. Liekame ištikimi tradicijai pristatyti visų penkių Šiaurės šalių – Danijos, Islandijos, Suomijos, Norvegijos ir Švedijos – kino filmus. Be to, kino klubas yra demokratiška kino pristatymo forma, todėl čia neapsiribojama vien tik žinomais vardais ir neignoruojamos dar nežinomų režisierių pavardės. Stengiamės rodyti tai, kas nauja, įdomu ir Lietuvoje dar nematyta,” – naujojo sezono pradžią komentuoja kino klubo organizatoriai.

Rugsėjo mėnesio repertuarui parinktos dvi komedijos, kurios turėtų praskaidrinti rudeninę nuotaiką. Pirmoji komedija „Sinusas” (Sinus) (09/12) pasakoja apie septynių dvidešimtmečių draugų kompaniją, gyvenančią Norvegijos sostinėje Osle. Čia veši ir meilė, ir neapykanta, kaitinama nesibaigiančių vakarėlių ir linksmybių. Draugų kompanija nori rasti tai, ko nelabai tikisi apskritai egzistuojant, ir per septynias dienas jų draugystė gali nutrūkti.

Tai juodoji komedija, kurioje parodomas vienos kartos veidas. Šis filmas spinduliuoja energija, jaunatvišku entuziazmu ir miesto dvasia. Filmą kūrė bendraminčių grupė, kuri savo istorijai papasakoti teturėjo 38 tūkst. Norvegijos kronų (apie 17 tūkst. litų), tačiau jiems pavyko: kritikai filmą giria, o žiūrovai eina į kino teatrus.

Antrasis rugsėjo filmas „Futbolo klubas „Venera” (FC Venus) (09/26) yra šiuolaikinė suomių komedija apie moteris ir vyrus ir skirtumus tarp jų. Filmas privers jus pasirinkti vieną iš dviejų barikadų pusių, nes čia į kovą stoja vyrų futbolo pasaulis ir moterų ateities lūkesčiai.

Petė žaidžia futbolą pačioje žemiausioje lygoje, o jo komanda vadinasi „Vyras”. Jo draugė Ana pasiūlo Petei lažybas: ji suburs moterų komandą, kurioje žais „Vyro” komandos narių žmonos bei draugės, o vasaros pabaigoje įvyks mačas. Jei laimės moterys, vyrai turės mesti futbolą. Jei laimės vyrai, moterys niekada nebepriekaištaus jiems dėl jų pomėgio. Gimtojoje Suomijoje filmas sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi du mėnesio trečiadienius „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Rugsėjo repertuaras:

2007 09 12, 17.00 val.

Sinusas (Sinus), Norvegija

Rež. Jeremy Robøle, 113 min., norvegų k., subtitrai anglų k., 2006 m.

Tai juodoji komedija, kurios veiksmas vyksta Osle. Filme pasakojama apie septynių draugų grupę, praleidusių savaitę pragare. Draugų gyvenimas apvirsta aukštyn kojomis, o tai, ką jie daro, iš esmės pakeis jų pasaulėžiūrą. Per septynias dienas ši grupė iširs…

Vaidina: Daniel Busk, Kjell Allen Lambrigtsen, Elin Gunnarsdotter Sandvik, Kristian Moen, Maren Bergem ir kiti.

2007 09 26, 17.00 val.

Futbolo klubas „Venera” (FC Venus), Suomija

Rež. Joona Tena, 111 min., suomių k., subtitrai anglų k., 2005 m.

Šiuolaikinė komedija apie moteris ir vyrus ir skirtumus tarp jų. Petė žaidžia futbolą pačioje žemiausioje lygoje. Jo komanda vadinasi „Vyras”. Jo draugė Ana pasiūlo Petei lažybas: ji suburs moterų komandą, kurioje žais „Vyro” komandos narių žmonos bei draugės, o vasaros pabaigoje įvyks mačas. Jei laimės moterys, vyrai turės mesti futbolą. Jei laimės vyrai, moterys niekada nebepriekaištaus jiems dėl jų pomėgio.

Vaidina: Minna Haapkylä, Petteri Summanen, Laura Malmivaara, Lotta Lehtikari, Taneli Mäkelä ir kiti.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.