Koncertų salė žada naujas patirtis

Klaipėdos koncertų salės naujasis koncertinis sezonas šeštadienį startuos festivaliu „Permainų muzika”.

Jis miestelėnus kvies atverti mąstymą pokyčiams ir leistis į tikrųjų vertybių atskaitos taškų paieškas.

Treti metai uostamiesčio koncertinės įstaigos rengiamas festivalis šiemet žada renginių, intriguojančių nauju požiūriu į muziką ir gyvenimą – septynis koncertus ir tris susitikimus videoklube.

Festivalyje koncertuos Vytautas V.Jurgutis, Petras Geniušas, Vladimiras Tarasovas ir Birutė Vainiūnaitė, grieš Klaipėdos kamerinis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko, pasirodys Kauno šokio teatras „Aura”, gros Kristupo kvintetas ir Vilniaus styginių kvartetas, festivalio videoklube svečiuosis kompozitorius Osvaldas Balakauskas. Sulauksime svečių iš Vokietijos – šiuolaikinės muzikos Mekos Štutgarto – trombonininko Mike‘ės Svoboda’os ir akordeonisto Stefano Hussongo dueto bei teatrališkosios a cappella grupės „Neue Vokalsolisten Stuttgart”.

Nuo rugsėjo 15-osios iki spalio 24-osios Klaipėdoje vyksiančio festivalio „Permainų muzika” devizas – „Atsiverkime naujoms muzikos patirtims, atverkime mąstymą pokyčiams ir naujiems įspūdžiams!”

Juos spalį papildys dar trys ypatingi muzikos projektai. Klaipėdos koncertų salėje viešės Lietuvos kamerinis orkestras su žymiu airių dirigentu ir pianistu Barry’u Douglas’u, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas Donato Katkaus, koncertuos su saksofonininku Petru Vyšniausku, o smuikininko Vilhelmo Čepinskio vadovaujama „Camerata Klaipėda” pristatys programą su jaunaisiais Klaipėdos talentais.

Koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė ragino klaipėdiečius aktyviai lankyti festivalio ir kitus naujojo sezono koncertus ir žadėjo įvairiausių nuolaidų perkant bilietus. „Investuokime į save – meno pažinimą, muzikinio skonio ugdymą. Kartu tai bus investicija į miestą”, – įsitikinusi įstaigos vadovė.

„Šie projektai teiks malonumą, pažinimo džiaugsmą. Skambės geriausia XX amžiaus muzika – laiko patikrinti ir įvertinti kūriniai turėję ir dar turintys įtakos muzikos istorijos vyksmui, permainoms. Tokia muzika ir mūsų gyvenimui gali suteikti didesnės prasmės”, – tikino Klaipėdos koncertų salės direktorės pavaduotoja ir festivalio „Permainų muzika” meno vadovė kompozitorė Loreta Narvilaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.