Teršėjams gresia baudos

Klaipėdos savivaldybė pradėjo bausti miestą teršiančias bendroves.

Už miesto švaros bei komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus penkioms stambioms įmonėms Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos specialistai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolus. Jie bus perduoti svarstyti Klaipėdos savivaldybės administracinei komisijai.

Protokolas dėl miesto švaros ir taisyklių pažeidimo buvo surašytas bendrovei „Klaipėdos monolitas”, kurios akcijų turi ir uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Bendrovė „Klaipėdos monolitas” į tvarkos sergėtojų akiratį pakliuvo po to, kai iš statybvietės važiuojantys sunkvežimiai nešvariomis padangomis išpurvino didelę dalį Naujosios Uosto gatvės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komiteto nariai pastebėjo, kad jokiuose aktuose nenurodyta, jog privalu plauti iš statybviečių išvažiuojančių automobilių ratus. Tačiau Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus pabrėžė, kad bet kokiu atveju bendrovės privalo užtikrinti, jog nebūtų teršiama už statybvietės ribų.

Už miesto švaros bei komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus administracinės teisės pažeidimo protokolai buvo surašyti ir bendrovėms „Selkos statyba”, „Specialus autotransportas”, „Aldasta” ir įmonei „Inkomsta”.

Visoms miestą teršiančioms bendrovėms gresia nuobaudos nuo įspėjimo iki dviejų tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.