„Darbiečių” frakciją palikę parlamentarai papildė libdemų ir socdemų gretas

Prasidėjus naujam politiniam sezonui Darbo partijos parlamentinė frakcija prarado du narius – iš jos pasitraukė Vytautas Kamblevičius ir Viačeslavas Škilis.

V.Kamblevičius papildė liberaldemokratų gretas, o jo kolega V.Škilis – socialdemokratų.

Pirmadienį liberaldemokratų ir socialdemokratų frakcijos pritarė politikų narystei jose. Tai Seimo posėdyje patvirtino parlamento vadovas Viktoras Muntianas – jis pranešė apie abiejų frakcijų pritarimą priimti naujus narius.

Pasak liberaldemokratų frakcijos seniūno Valentino Mazuronio, su buvusiu „darbiečiu” V.Kamblevičiumi apie galimą atėjimą į nušalintojo prezidento Rolando Pakso partiją buvo kalbama jau prieš kurį laiką.

„Mūsų nuomonės su V.Kamblevičiumi visą laiką sutapdavo, įsitikinimai taip pat, todėl jau ilgai kalbėjomės su juo apie atėjimą pas mus, o kodėl pasitraukė iš „darbiečių” tai nenorėčiau komentuoti”, – BNS pirmadienį sakė V.Mazuronis.

Iki 1990 metų V.Kamblevičius buvo Komunistų partijos narys. 1994-1997 metais – Lietuvos valstiečių partijos narys, dirbo ir šios partijos pirmininko pavaduotoju. Nuo 2004 metų buvo Darbo partijos narys.

Pas socialdemokratus pasiprašęs V.Škilis irgi priklausė Komunistų partijai, 2000 metais kartu su tautinėms mažumoms atstovaujančių Lietuvos piliečių aljansu dalyvavo savivaldos rinkimuose, 2000-2003 metais buvo Visagino miesto savivaldybės tarybos narys, nuo 2003 metų priklausė Darbo partijai.

Dviem politikams palikus Darbo partijos frakciją, joje liko 24 nariai, tuo tarpu liberaldemokratai dabar turi – 9, o socialdemokratai – 30 narių.

Darbo partija ir liberaldemokratai dirba opozicijoje, o socialdemokratai kartu su liberalcentristais, valstiečiais liaudininkais ir Pilietinės demokratijos partija yra sudarę valdančiąją mažumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.