AMD pristatė naujos kartos lustą

„Advanced Micro Devices” (AMD) pirmadienį pristatė savo naujos kartos mikroprocesorių kodiniu pavadinimu „Barcelona”. Tai buvo ilgiausiai lauktas ketinimas atsikovoti dalį didesnei konkurentei „Intel” prarastos rinkos.

AMD klientės, tokios kaip „Dell”, „Hewlett-Packard” ir „Sun Microsystems” jau siunčia į parduotuves kompiuterius, kuriuose sumontuoti AMD „Barcelona” lustai, o jų gamintoja jau gavo dalį pajamų už naujos kartos lustus.

„Insight 64” analitikas Neitanas Brukvudas (Nathan Brookwood) teigė, jog „Intel” neseniai pristatė savo itin sparčius tarnybinių stočių procesorius, tačiau jie buvo tik pagreitintos ankstesnių procesorių versijos. Naujasis „Intel” lustas tarnybinėms stotims „Nehala”, turintis panašų į AMD lustus konstrukciją, prekyboje nepasirodys dar mažiausiai metus.

Naujasis AMD gaminys yra 70 proc. greitesnis už savo pirmtaką, tačiau sunaudoja tokį patį kiekį energijos. Šis lustas skirtas tarnybinėms stotims, būtent šiame sektoriuje AMD per pastaruosius keletą metų išlaikė gana tvirtas pozicijas „Intel” atžvilgiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.