Prokurorai patrulių neskriaus

Įrodymų, kad du uostamiesčio patruliai galimai neteisingai užpildė tarnybinius pranešimus ir taip bandė išgelbėti Klaipėdos policijos mokyklos viršininką, nerasta. Pirminiais duomenimis, prokurorai ikiteisminį tyrimą planuoja nutraukti.

Klaipėdos apylinkės prokuratūrai buvo pavesta išsiaiškinti, ar uostamiesčio VPK Patrulių rinktinės viršila Saulius Ivanauskas bei Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos būrio vadas Giedrius Bruzgys nepiktnaudžiavo tarnyba.

Susipažinę su tyrimo medžiaga prokurorai nusprendė, kad patrulių veiksmuose nusikaltimo sudėties nėra – esą jie greičiausiai įvykdė tik drausminius nusižengimus.

Pareigūnai piktnaudžiavimu buvo įtarti po birželio 1-ąją uostamiestyje įvykusios avarijos, per kurią apgadintas Klaipėdos policijos mokyklos tarnybinis automobilis. Esą jie savo tarnybiniuose pranešimuose nurodė galimai tikrovės neatitinkančias aplinkybes, todėl jų veiksmuose įžvelgtini nusikaltimo požymiai.

Įvykio liudytojai teigė, kad Klaipėdos policijos mokyklos viršininkas Viktoras Liaudanskas galimai neblaivus vairavo tarnybinę „Audi 100”, padarė avariją, o kaltę dėl to prisiėmė jo dukra.

Visgi galutinį tašką šioje istorijoje padės VRM generalinio inspektoriaus skyriaus vedėjo Juliaus Jasaičio atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.