Klaipėdoje neasfaltuoti keliai primins kaimą

Vidury miesto gyvenantys klaipėdiečiai greitai pasijus kaip kaime. Artėjant rudens darganai žmonės turės klampoti per purvynę, nes neasfaltuotų jų gatvių tvarkymui savivaldybė jau nebeturi nė lito.

Mituvos gatvės gyventojai skundžiasi, kad neasfaltuotos gatvės, esančios Žvejybos uosto rajone, nuo pavasario niekas neprižiūri. „Kiekvieną rudenį ir pavasarį turime skambinti į savivaldybę ir priminti, kad mūsų gatvė sunkiai pravažiuojama, duobėta. Nugreideriuoja ją tik kartą per keturis mėnesius”,- pasakojo Mituvos gatvėje gyvenantis Ričardas.

Paskutinį kartą gatvė buvo greideriuota pavasarį. Bet esant lietingai vasarai kelias greitai pažliugo ir išsimušė duobės. Rudenį Mituvos gatvės gyventojai jau turės klampoti per tikrą purvynę.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Čenkienė šią padėtį žinojo. „Mes žinome, kad Paupio, Žvejybos uosto, Rimkų, Tauralaukio ir kitų teritorijų neasfaltuotus keliukus ir gatves reikia greideriuoti, tvarkyti, bet tam nebėra pinigų”,- apgailestavo D.Čenkienė. Paskutinį kartą keliai buvo nugreideriuoti pavasarį.

To paties skyriaus vyriausiasis specialistas Kazys Mažeikis aiškino, kad šių metų pavasaris pasitaikė šlapias ir reikėjo labai daug kelių tvarkyti. Todėl taip išėjo, kad savivaldybės paskirtų pinigų, turėjusių užtekti visiems metams, nebeliko jau rugsėjo mėnesį. O prieš akis dar ilgas ir, kaip visada Lietuvoje, lietingas ruduo. „Aišku, lėšų keliams tvarkyti savivaldybė skyrė nepakankamai”,- mano K.Mažeikis.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Ališauskaitė informavo, kad žvyruotoms kelio dangoms iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirta 124 tūkstančiai. Ji patvirtino, kad visos lėšos jau yra panaudotos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.