Prezidento ir premjero atsiprašo konservatoriai, jei jų narys K.Masiulis juos įžeidė

Šalies prezidento Valdo Adamkaus ir ministro pirmininko Gedimino Kirkilo atsiprašo Tėvynės sąjunga (konservatoriai), jei juos įžeidė jų nario Kęstučio Masiulio komentaras apie aukščiausių šalies pareigūnų poziciją tiriant saugumo karininko mirties Breste aplinkybes.
Dėl tokio atsiprašymo vieningai sutarė šeštadienį posėdžiavusi konservatorių tarybą. Iš pradžių europarlamentaras Vytautas Landsbergis siūlė griežta rezoliucija pasmerkti K.Masiulio pažertą kaltinančią tiradą šalies prezidentui ir premjerui, prieš kelias savaites minint VSD karininko Vytauto Pociūno mirties metines.

Tačiau po karštų diskusijų partijos pirmininkas Andrius Kubilius pasiūlė švelnesnį variantą, kuris įtiko visiems tarybos nariams.

Vilniaus konservatorių lyderis, minint V.Pociūno mirties metines, paklaustas, kaip vertina, jog šalies vadovas nepasirodė V.Pociūnui atminti skirtame koncerte, K.Masiulis dėl to neapgailestavo.

„Ir gerai, kad nepasirodė. Aš pasakiau: betrūksta, kad čia žudikai ateitų. Nereikia žudikų”, – teigė konservatorius.

Tačiau šeštadienį tarybos posėdyje K.Masiulis teigė, jog kai kurie partiečiai ir neteisingai suprato jo žodžius, kadangi jis sakydamas žodį „žudikai” neturėjo galvoje, kad jie yra prezidentas ir premjeras.

„Manęs paklausė žurnalistė, ar pagarbos koncerte netrūksta prezidento ir premjero? Tada aš atsakiau, kad dar trūksta ir žudikų, aišku, kad neturėjau omeny, kad V.Adamkus ir G.Kirkilas yra žudikai. Pripažįstu, kad turiu daug priekaištų prezidentui ir premjerui, kad jie ne viską darė, jog V.Pociūno žūtis būtų ištirta”, – šeštadienį partiečiams kalbėjo K.Masiulis.

Tuo tarpu Naujoji sąjunga (socialliberalai) dėl K.Masiulio žodžių įvertinimo kreipėsi į Generalinė prokuratūra.

Generalinės prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V.Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23 dieną tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą. Dėl šios priežasties prokuratūra pernai lapkričio 30 dieną nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl 48 metų V.Pociūno žūties.

Liepos viduryje Generalinė prokuratūra paskelbė, kad atmeta V.Pociūno našlės, Lietuvos televizijos žurnalistės Liudvikos Pociūnienės prašymą atnaujinti tyrimą dėl jos vyro mirties ir paliko galioti pernai priimtą nutarimą užbaigti tyrimą. Našlė šį prokuratūros sprendimą yra apskundusi teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.