Užsienio spauda liaupsina Lietuvos rinktinę

Vienas įtakingiausių pasaulyje sporto dienraščių prancūzų „L’Equipe” nemato Lietuvos rinktinėje silpnų vietų.

Straipsnyje, pavadintame „Lietuva daro įspūdį”, rašoma, kad nors komandoje nėra Arvydo Macijausko, lietuvių armada puikiai sukomplektuota. Tai praneša sportalas.com.

Lietuviai pirmauja čempionate pagal rezultatyvumą, atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus ir tritaškių taiklumą. Su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje lietuviai žaidžia puikų grynai europinio stiliaus krepšinį. Broliai Lavrinovičiai, D.Songaila ir R.Javtokas uždaro prieigas po krepšiu, o L.Kleiza bei S.Jasaitis gali įsūdyti tritaškius. „L’Equipe” atkreipia dėmesį, kad lietuviai lengvai laimėjo pirmo etapo rungtynes ir tik jų atsipalaidavimas per rungtynes su vokiečiais kiek išgąsdino.

Po nesėkmingo sezono NBA ir dvejų metų praleistų be rinktinės Europos ir triskart Eurolygos čempionas Š.Jasikevičius ilgai nelaukdamas visiems aiškiai parodė, kad bosas grįžo. Tai rašo „L’Equipe” ir pabrėžia, kad tai – būsimasis Pirėjo „Olympiakos” (Graikija) žaidėjas.

Tuo metu ispanų spauda, prieš čempionatą nelaikiusi lietuvių favoritais, po pirmų rungtynių rašiusi, kad Lietuva mažiausiai pretenduoja į medalius, po antro mačo jau aiškiai įvardijo, jog „Jasikevičius pristato Lietuvą kaip kandidatę į auksą”.

„Italų La Gazzetta dello Sport” net neabejoja, kad Lietuva užims pirmąją vietą savo grupėje antrame etape, antri bus prancūzai, o vokiečiams ir turkams čempionatas baigsis.

Mūsiškių akcijos kyla ir lažybų bendrovėse. „Bet and Win” Lietuva jau yra antra tarp favoričių (5.00), ji aplenkė Graikiją (7.50) ir nusileidžia tik Ispanijai (1.95).

Bendrovėje „Sportingbet” mūsiškiai (6.00) dar šiek tiek atsilieka nuo Graikijos (5.75) ir kiek daugiau nuo Ispanijos (1.85).

Bendrovėje „William Hill” Lietuva taip pat pakilo į antrąją vietą (5.00), ji atsilieka tik nuo Ispanijos (1.90) ir jau pralenkia Graikiją (6.00).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Užsienio spauda liaupsina Lietuvos rinktinę"

  1. geta

    o man tai atrodo, kad saunus ne tik musu komandos zaidejai, bet ir sirgaliai , tikrai idomiai skamba, kai zaidziant kokiems prancuzams su vokieciais jie skanduoja „LIETUVA” Uzsienio spauda juos taip pat turetu pamineti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.