Popiežius Austrijoje pagerbė Holokausto aukas

Popiežius Benediktas XVI, atvykęs į Austriją trijų dienų vizito, penktadienį Vienoje pagerbė Holokausto aukas ir pasakė, jog dabar pats laikas išreikšti „atgailą”.
Popiežius užsuko į Žydų aikštę prie paminklo žydams, išžudytiems nacių per Antrąjį pasaulinį karą, ir tyliai pagerbė Holokausto aukas. Po to jis persimetė keliais žodžiais su žydų bendruomenės atstovais, atėjusiais į aikštę.

Apie 65 tūkst. Austrijos žydų buvo nužudyti nacių, dar 125 tūkst. ištremti.

Benediktą XVI lydėjo Austrijos vyriausiasis rabinas Paulas Chaimas Eisenbergas (Paulas Chaimas Eizenbergas), kuris sukalbėjo žydų maldą „Kaddish”.

1421 metais buvusioje žydų pogromo vietoje, Žydų aikštėje (Judenplatz), dabar pastatytas masyvus kubo formos paminklas, kuriame iškalti koncentracijos stovyklų, kuriose per Antrąjį pasaulinį karą buvo žudomi žydai, vardai.

„Laikas išreikšti mūsų liūdesį, mūsų atgailą, mūsų bičiulystę su broliais žydais”, – sakė Benediktas XVI lėktuve, skridusiame į Vieną iš Romos.

Austrijos arkivyskupas kardinolas Christophas Schoenbornas (Kristofas Šionbornas) Vienos aikštėje „Am Hof” vykusioje ceremonijoje sakė, kad Jėzus ir apaštalai buvo žydai ir kad „mes neturime užmiršti savo šaknų”.

Sveikindamas popiežių, Austrijos prezidentas Heinzas Fischeris (Heincas Fišeris) priminė kai kuriuos tamsius šalies laikotarpius.

Austrai turi didžiuotis savo šalies praeitimi, pažymėjo jis ir pabrėžė: „Mes neturime užmiršti, kad jog turime pripažinti ir tamsias mūsų istorijos valandas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.