Lenkijos parlamentas tikriausiai pritars pirmalaikiams rinkimams

Lenkijos parlamentas, kaip tikimasi, penktadienį priims pasiūlymą surengti pirmalaikius rinkimus, per kuriuos varžytųsi valdžioje esantys konservatyvių pažiūrų broliai Kaczynskiai (Kačynskiai) ir pagrindinė, verslą remianti opozicinė partija.
Trys didžiausios lenkų partijos pritaria tam, kad parlamentas būtų paleistas dvejais metais pirma laiko. Surengti rinkimus siūloma dėl to, kad žlugo premjero Jaroslawo Kaczynskio (Jaroslavo Kačynskio) koalicinė vyriausybė.

Balsavimas numatytas 11 val. Grinvičo (14 val. Lietuvos) laiku, tačiau gali būti ir atidėtas.

J.Kaczynskis, kurio brolis dvynys Lechas yra Lenkijos prezidentas, nori aiškaus mandato konservatyviai socialinei politikai šioje katalikiškoje valstybėje ir programai dėl isteblišmento apvalymo nuo to, ką jis vadina korumptuotu postkomunistiniu elitu.

Jo pagrindiniai oponentai – centro dešiniųjų Pilietinė platforma – nori rinkai palankesnės politikos Lenkijoje, kuri yra didžiausia centrinės Europos ekonomika.

Visuomenės apklausos nuolat rodė, kad J.Kaczynskio partija „Įstatymas ir teisingumas” populiarumu atsilieka nuo Pilietinės platformos, bet antradienį paskelbti apklausos rezultatai parodė, kad „Įstatymas ir teisingumas” vėl veržiasi į priekį.

Prezidento L.Kaczynskio kadencija baigsis 2010 metais, tad net jei „Įstatymas ir teisingumas” rinkimus pralaimės, jis galės žlugdyti naujos vyriausybės darbą vetuodamas jos įstatymus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.