Teisėja lauks verdikto

Hipotekos skyriaus teisėja, kurios darbu skundėsi klaipėdiečiai, jau kitą savaitę turėtų išgirsti sprendimą dėl tolimesnės savo karjeros.

Prašė pakeisti teisėją

Šią savaitę Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkę Stefą Naščenkovienę aplankė delegacija iš Centrinės hipotekos įstaigos ir Teisingumo ministerijos.

S.Naščenkovienė yra tiesioginė Hipotekos skyriaus teisėjos Eugenijos Šatkuvienės viršininkė.

Anot Centrinės hipotekos įstaigos direktoriaus Antano Barono, delegacija teismo pirmininkei atvežė pažymą apie E.Šatkuvienės darbą.

„Klaipėda” rašė, kad A.Baronas, pastaruoju metu sulaukęs nemažai skundų dėl Klaipėdos skyriaus veiklos, atliko hipotekos registravimo terminų per pastarąjį pusmetį analizę.

Buvo nustatyta, kad skyriaus teisėja E.Šatkuvienė vėluoja priimti sprendimus dėl hipotekos įregistravimo.

Esą apie 10 proc. skyriuje pateiktų prašymų buvo peržiūrėti pavėluotai. Tuomet A.Baronas „Klaipėdai” teigė, kad prašys, jog apylinkės teismo pirmininkė pakeistų E.Šatkuvienę.

Laukia pasiaiškinimo

S.Naščenkovienė sakė, jog tokį prašymą išsakė ir pas ją apsilankiusi delegacija. Ji taip pat pateikė ir skaičius apie pažeidžiamus sprendimų priėmimo terminus. Sprendimą dėl E.Šatkuvienės darbo teismo pirmininkė žadėjo priimti kitą savaitę.

„Dabar yra rengiamas įsakymas E.Šatkuvienei, kad ji pateiktų raštišką pasiaiškinimą. Kai jį gausiu, tuomet bus matyti. Manau, kad reikia ieškoti priežasčių, kodėl stringa hipotekos skyriaus darbas. Gal visai ne E.Šatkuvienė kalta. Juo labiau kad ji ir nemano esanti kalta. Esą tokie kaltinimai yra tik puolimas”, – teigė S.Naščenkovienė.

E.Šatkuvienė ir „Klaipėdai” tvirtino, kad sprendimai dėl hipotekos įregistravimo visuomet priimami laikantis nustatytų terminų.

Nori dirbti

S.Naščenkovienė įvardijo dar vieną priežastį, trukdančią pakeisti Hipotekos skyriaus teisėją.

„Jei E.Šatkuvienė pati prašytųsi būti keičiama, tuomet būtų paprasčiau. Tačiau ji nori dirbti savo darbą. Į jos vietą skirti kitą teisėją sunku, nes niekas nenorės ten eiti. Žmogus kaip teisininkas hipotekos skyriuje žlunga”, – tvirtino teismo pirmininkė.

Dienraštis jau rašė, jog padėtis Klaipėdos hipotekos skyriuje apibūdinama kaip blogiausia visoje Lietuvoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.