Bauda TV3 vadovui už „Stresą”skirta pagrįstai – teismas

Radijo ir televizijos komisijos (RTK) sprendimas televizijos TV3 generaliniam direktoriui Ramūnui Šaučikovui skirti 1 tūkst. litų baudą už laidoje „Stresas” parodytą medžiagą buvo teisingas.
Tai nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs R.Šaučikovo skundą dėl komisijos šiemet gegužę skirtos baudos, pranešė RTK.

„Teismas, išanalizavęs visą bylos medžiagą, pritarė komisijos nuomonei, kad laidoje parodyta informacija gali daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams ir kad bauda paskirta pagrįstai”, – teigiama RTK pranešime.

RTK buvo nustačiusi, kad kovo 26 dieną rodyta laida „Stresas”, kurios metu į laidos dalyvių pilvus iš maždaug metro aukščio smailiu galu žemyn buvo mėtomi peiliai, pažeidė Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą.

Nustatyta, kad laida galėjo sukelti nepilnamečiams norą savarankiškai pakartoti laidoje matytus veiksmus ir tokiu būdu susižaloti.

Laidos rengėjai tokią laidą privalėjo transliuoti po 23 valandos ar perspėti, kad jos nerekomenduojama žiūrėti nepilnamečiams.

TV3 priklauso Švedijos žiniasklaidos koncernui MTG.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.