„Darbiečiai” prašo VRK jų kandidatą apginti nuo „banditų”, neatimti neliečiamybės

„Darbiečiai”, įrodinėdami, jog jų buvęs vedlys Viktoras Uspaskichas „nieko nenužudė”, o „banditai”, prisistatę Lietuvos teisėsaugos pareigūnais, nori su juo „suvesti sąskaitas”, prašo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nepanaikinti kandidato į Seimo narius teisinės neliečiamybės.
Darbo partijos atstovai ketvirtadienį, likus valandai iki VRK posėdžio, kuriame sprendžiama, ar leisti finansinėmis machinacijomis įtariamą V.Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, išplatino viešą pareiškimą su retoriniais klausimais Lietuvos teisėsaugai ir komplimentais V. Uspaskichui.

„Ar Jūs vis dar siekiate apklausti Viktorą Uspaskichą? Ponai prokurorai, kaip Jums atrodo: ar V.Uspaskich turėjo gintis, kai atvažiavę banditai prisistatė Lietuvos teisėsaugos pareigūnais ir, prisidengdami Lietuvos vardu, norėjo pagrobti V.Uspaskich ir išvežti iš Maskvos? Jie tai padarė galimai papirkę Maskvos žemesnio rango pareigūnus, net neinformavę apie savo veiksmus Rusijos Generalinės prokuratūros. Ir kur jie norėjo jį vežti? Į Lietuvą? Ar pakeliui suvesti sąskaitas? „, – klausia „darbiečiai”.

Pareiškime taip pat pabrėžiama, jog V.Uspaskichas yra „tūkstančiams žmonių yra padėjęs” dėl to jis ir „kenčia” nuo teisėsaugos.

„Ar V.Uspaskich tiek pavojingas visuomenei, kad jį reikėtų izoliuoti? Gal jis ką nors nužudė ar kėsinosi nužudyti? Ar gal ką nuskriaudė? Kodėl jį būtina izoliuoti ir nuo ko? Nuo rinkėjų ar nuo politikų, kurie bijo jo kaip stipraus varžovo? Ir po viso to, kam Jūs atstovaujate, ponai prokurorai? Bet mums žinoma, kad V. Uspaskich ne tik nieko nenuskriaudė, V. Uspaskich tūkstančiams žmonių yra padėjęs. Ko gero dėl to jis ir kenčia..”, – rašoma pareiškime.

Leidimo patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn VRK trečiadienį paprašė Generalinė prokuratūra.

Antradienį VRK, nepaisant abejonių dėl V.Uspaskicho gyvenamosios vietos, nutarė įregistruoti Maskvoje jau daugiau nei metus nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstantį V.Uspaskichą kandidatu dalyvauti Seimo nario rinkimuose vienmandatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, kandidatas į parlamento narius rinkimų agitacijos kampanijos metu iki Seimo nario priesaikos davimo be VRK sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip varžoma jo laisvė.

Rinkimų agitacija prasidės rugsėjo 7-ąją, todėl iki penktadienio V.Uspaskichas dar nėra laikomas įgijęs teisinę neliečiamybę.

Seimo narys Dzūkijos apygardoje bus renkamas spalio 7 dieną vietoj šį pavasarį parlamentaro mandato atsisakiusio ir Alytaus rajono meru tapusio konservatoriaus Algirdo Vrubliausko.

Generalinė prokuratūra dėl V.Uspaskicho neliečiamybės į VRK kreipiasi jau antrą kartą.

Į savivaldą šiemet vasarį kandidatavusio V.Uspaskicho neliečiamybę VRK prokurorų prašymu tada panaikino. Jei kandidatas būtų tuo metu parvykęs į Lietuvą, jis būtų buvęs sulaikytas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.