Kviečia ketvirtojo fotografijos festivalio Kaunas Photo’07 rudens renginiai

Per 70 festivalio dienų septyniose parodų erdvėse, daugiau nei 1000 fotografijų, sukurtų lygiai 100 autorių iš 30 pasaulio šalių: Lietuvos ir Latvijos, Norvegijos ir Graikijos, Kanados ir Australijos…
Sustiprėjęs ir kaip niekada turtinga programa pasižymintis IV-asis kasmetinis fotografijos festivalis Kaunas Photo’07 skelbia rudens „fotografinės sesijos” pradžią. Rudeninė Kaunas Photo’07 dalis netrukus pakvies į pirmuosius festivalio parodų atidarymus bei susitikimus su festivalyje dalyvaujančiais fotografais.

Kuo tapo Kaunas Photo 07 per keturis metus nuo pirmųjų Kauno fotografijos dienų 2004-aisiais metaus? Tai ne tik vienas svarbiausių meno festivalių Lietuvoje, Kaune, bet ir Europos Fotografijos festivalių sąjungos (Photo Festival Union), pasaulinio bendradarbiavimo tinklo Festivals of Light fotografijos narys, tai fotografijos šventė, kurioje galima susipažinti su šviežiausia šiandieninės fotografijos žvaigždžių kūryba ir mažai žinomų šalių, regionų fotografijos menu.
Kad Kaunas rudenį tampa Baltijos šalių fotografijos sostine, patvirtina ir faktas, kad rugsėjo 26-29 dienomis į mūsų miestą trečiajam suvažiavimui susirinks per tris dešimtis narių jungiančios Europos fotografijos festivalių sąjungos atstovai, svartysiantys ateinančių metų organizacijos projektus. Profesionalūs fotografai ir fotomenininkai turės neeilinę progą susitikti su Europos fotografijos festivalių vadovais ir jiems parodyti savo darbus. Šių metų festivalis prasidėjo pavasario dalimi – tolima ir nematyta Gruzijos fotografija ir kviestinio fotografo Andre WAGNER darbais, sukurtais naktiniame Kaune.
Skirtingai nei per praėjusius festivalius, šiemet vietoj vienos Fotografijos nakties švęsime net tris. Jų metu turėsime progą išvysti parodose neeksponuojamus festivalio dalyvių darbus, susipažinti su platesniu laureatų kūrybos kontekstu, pamatyti kas rodoma kituose Europos fotografijos festivaliuose, dalyvauti įvairiose atrakcijose, laimėti Kaunas Photo’07 prizų ar tiesiog gyvai pabendrauti geros muzikos ir puikaus vaizdo fone.

Spalio – lapkričio mėnesiais finalinė festivalio paroda „Mįslės, Paslaptys, Iliuzijos” Kauno paveikslų galerijoje (Nacionalinis M.K.Čiurlionio m uziejus) po vienu stogu sutelks daugiau nei pusšimčio fotografų ir menininkų darbus, nubrėžiančius šiuolaikinės fotografijos, keliančią klausimus, kuriančias mįsles ir iliuzijas, kontūrus.
Koks Kaunas Photo festivalis be staigmenų ir parodų neįprastose erdvėse ? Kaip visuomet pasiūlysime fotografiją naujame kontekste. Mūsų festivalis primins, kad interjeras nebaigtas, jei jame nėra fotografijos ir pakvies į interjero fotografijos parodas Kauno ir Vilniaus SBA Idėjos namams salonuose, kur originalia fotografine kūryba bus galima ne tik žavėtis, bet ir įsigyti savo meno kolekcijai, savo namų jaukumui ir stiliui. Kauno fotografijos festivalis jau neišsitenka Kaune, ir fotografiją švęsti kvies ir kalėdiniu laikotarpiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.