Seimo narės padėjėjas pralaimėjo bylą dėl atleidimo iš darbo

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį kaip nepagrįstą atmetė parlamentarės Onos Valiukevičiūtės buvusio padėjėjo-sekretoriaus Augustino Manelio skundą Seimo kancleriui. Byloje trečiuoju asmeniu buvo patraukta Seimo narė Ona Valiukevičiūtė.

A.Manelis teisme pareiškė, kad Seime nedirbo nė dienos ir negavo pinigų. Banko kortelę, į kurią buvo pervedami pinigai už tariamą jo darbą Seime, esą turėjo Seimo narė O.Valiukevičiūtė. Neva toks buvo jų susitarimas.

Teismas mano, kad pareiškėjas pateikė abstrakčius aiškinimus be įrodymų, todėl dėl šių teiginių į teisėsaugos institucijas nesikreips. A.Maneliui palikta teisė pačiam kreiptis į pareigūnus.

Nuo šios bylos baigties priklausė Seimo narės likimas – jai galėjo grėsti apkalta.

A.Manelis buvo apskundęs Seimo kanclerio pasirašytą jo atleidimo raštą. Pareiškėjas buvo atleistas iš užimamų pareigų kaip netekęs parlamentarės pasitikėjimo.Teismo jis prašė pakeisti atleidimo pagrindą.

Tuo tarpu Seimo kanceliarija tvirtino, kad parlamento Finansų departamentas pateikė dokumentus, įrodančius, kad A.Manelio darbo užmokestis buvo pervedamas į jo banko sąskaitą „Hansabanke”. Be to, darbo laiko apskaitos žurnalai patvirtina, kad A.Manelis dirbo Seimo narės padėjėju ir jam už tai buvo mokamas atlyginimas.

Pranešime atkreipiamas dėmesys, kad pats buvęs Seimo narės padėjėjas patikslintame skunde

Vilniaus apygardos administraciniam teismui nurodo pirmą signalą apie atleidimą iš darbo gavęs 2007 metų sausio mėnesį, tikrindamas savo asmeninę sąskaitą Vilniaus banke, kai pastebėjo, kad iš Seimo kanceliarijos pervesti pinigai įvardinti kaip „galutinis atsiskaitymas”.

„Kyla pagrįstos abejonės buvusio padėjėjo viešai mestais kaltinimais Seimo narei O.Valiukevičiūtei, esą ji pasiimdavo jo Seime gaunamą darbo užmokestį. Gal A.Manelis nutyli, kiek banko sąskaitų jis turi ir neprisimena, kokios lėšos į jas pervedamos, ar sąmoningai tai nutyli? Juolab, kad pats prisipažįsta reguliariai tikrindavęs iš Seimo kanceliarijos pervedamą darbo užmokesčio sumą”, – rašoma pranešime.

Jame taip pat pažymima, jog A.Manelis darbo užmokesčio klausimais ne kartą lankėsi Seimo kanceliarijos Finansų departamente, ką patvirtina departamento specialistės.

Pasak pranešimo, A.Manelio teiginių teisingumu verčia abejoti ir dar vienas jo teismui išdėstytas argumentas – esą jis atleidimo iš darbo įsakymo kopiją iš Personalo skyriaus darbuotojos gavęs tik šių metų sausio 14 dieną, kai tuo tarpu tai buvo sekmadienis – ne darbo diena.

Pati parlamentarė griežtai neigia, jog A.Manelis jos padėjėju įdarbintas fiktyviai. „Fiktyviai jis nėra įdarbintas, jis dirbo Seime – visi matė, tiesiog šantažu užsiima ir tiek, man atrodo, kad su jo smegenimis atsitiko kažkas”, – yra sakiusi O.Valiukevičiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.