Mokiniai, dalyvaudami projekte „Mokykla be uniformos”, kurs filmą apie save

Prasidėjus mokslo metams, Švietimo ir mokslo ministerija skelbia projektą „Mokykla be uniformos”. Mokiniai, dalyvaudami projekte, kurs filmą apie mokyklos gyvenimą: apie save, apie santykius su draugais, mokytojais. Projekto globėjas – režisierius Arūnas Matelis.

„Šiuo projektu skatiname mokinius pažvelgti į save giliau ir atviriau. Tai – galimybė papasakoti apie tai, kas jiems labiausiai rūpi, paanalizuoti mokykloje sklandančias emocijas: draugiškumą, pyktį, abejingumą, užuojautą, parodyti įsimintinas situacijas iš mokyklos gyvenimo”, – sako švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė.

Projektas „Mokykla be uniformos” susideda iš 3 pagrindinių etapų. Pirmasis – keliaujančių kūrybinių komandų lankymasis mokyklose. Dvi komandos, kurias sudarys po vieną režisierių ir operatorių, rugsėjo ir spalio mėnesiais aplankys 50 Lietuvos mokyklų. Šios komandos ne tik pristatys projektą, bet ir išsamiau papasakos mokiniams apie filmo kūrimo procesą.

Antrasis projekto etapas – kūrybinė stovykla. Mokiniai, nežinantys, nuo ko pradėti kurti filmą, bet norintys projekte dalyvauti, galės tobulintis ir naujų žinių įgyti spalio pabaigoje (per moksleivių rudens atostogas) vyksiančioje kūrybinėje stovykloje. Jos metu ne tik režisierius Arūnas Matelis, bet ir kiti Lietuvos filmų kūrėjai mokiniams skaitys paskaitas, kartu filmuos, patarinės, kaip pradėti kurti filmą, kaip rašyti scenarijų ir kt.

Mokiniai, norintys prisijungti prie kūrybinės stovyklos, turi dalyvauti filmo idėjos konkurse. Iš pateiktų idėjų bus išrinkta 14 geriausių, kurių autoriai ir bus pakviesti į kūrybinę stovyklą. Aprašytą filmo idėją iki spalio 15 d. reikia atsiųsti el. paštu: mokyklabeuniformos@publicum.lt.

Trečiasis ir pagrindinis projekto etapas – tai filmo kūrimas. Mokiniai filmą gali kurti bet kokiomis priemonėmis (vaizdo kamera, fotoaparatu, mobiliuoju telefonu), pats filmas gali būti bet kokios rūšies – dokumentinis, vaidybinis, eksperimentinis, animacinis, muzikinis, begarsis, spalvotas ar juodai baltas. Svarbiausia filme – mintis, ką juo norima pasakyti. Mokinių pristatomas filmas turi būti ne ilgesnis nei 10 minučių. Kino specialistų atrinktus septynis geriausius mokinių filmus kino režisierė Giedrė Beinoriūtė sujungs į vieną ilgo metražo filmą. Jį nuo kitų metų gegužės mėnesio ketinama rodyti Lietuvos kino teatruose.

Filmų bus laukiama iš visų bendrojo lavinimo mokyklų mokinių – net ir nedalyvavusių filmo idėjos konkurse. Savo darbus mokiniai gali siųsti iki kitų metų sausio 15 d. adresu: Projektas „Mokykla be uniformos, UAB „Publicum, Jogailos g. 4, LT-01116 Vilnius.

Daugiau informacijos apie projektą galima rasti interneto svetainėje www.draugiskamokykla.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.