Afganistane šiemet per talibų sprogimus žuvo beveik 230 civilių gyventojų

Šiais metais Afganistane per talibų mirtininkų išpuolius ir kitus bombų sprogimus žuvo beveik 230 civilių gyventojų, o dar 650 buvo sužeisti, trečiadienį pranešė saugumo pareigūnai.
Apie 12 proc. aukų žuvo per pastarąsias dvi savaites, žurnalistams teigė NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) atstovas spaudai, majoras Charlesas Anthony (Čarlzas Entonis).

Sukilėlių surengti sprogdinimai dažnai būna nukreipti prieš saugumo pajėgas, bet per juos žūsta daugiau civilių gyventojų.

„Šie sprogimai – pakelėje padėtų bombų atakos ir mirtininkų išpuoliai – nuo šių metų sausio pradžios nusinešė 227 civilių gyventojų gyvybes ir dar 647 sužeidė”, – teigė Vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Zemarai Bashary (Zemarajis Bašaris).

Palyginimui pateikti praėjusių metų duomenų jis negalėjo.

Pareigūnai per trumpą spaudos konferenciją taip pat nenurodė, kiek šiais metais per tokius sprogimus žuvo saugumo pajėgų narių.

Z.Bashary anksčiau šią savaitę teigė, kad nuo kovo su talibais susijęs smurtas pareikalavo maždaug 500 Afganistano policininkų gyvybių.

Apie 300 civilių gyventojų taip pat žuvo per Afganistano ir tarptautinių pajėgų operacijas prieš kovotojus, rodo Jungtinių Tautų duomenys.

Šiais metais smarkiai išaugo su talibų sukilimu susijęs smurtas.

Per atakas šiais metais žuvo iš viso apie 4 tūkst. žmonių, daugiausia Talibano kovotojų, kurie mėgina nuversti JAV remiamą prezidento Hamido Karzai (Hamido Karzajaus) vyriausybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.