R.Butautas: Turime išjungti iš žaidimo Dirką

Nors Lietuvos krepšininkai įtikinamu 20 tašų skirtumu nugalėjo Čekijos krepšininkus (95:75), vyriausiasis komandos treneris Ramūnas Butautas nebuvo patenkintas komandos žaidimu.

„Gerai pradėjome rungtynes. Gerai gynėmės ir greitai gynėmės. Manau, kad krepšininkai per anksti pradėjo mąstyti apie rytdienos rungtynes su vokiečiais. Tai buvo didelė klaida ir dėl to čekai sugebėjo mus prisivyti. Žaidėme per daug individualiai, todėl ir nesugebėjome padidinti pranašumo,” – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Butautas.

– Kaip vertinate dvikovą su čekais?

– Turėjome pokalbį po rungtynių su žaidėjais, aptarėme dvikovą. Taip negalima užbaiginėti rungtynių. Priežastis aiški – žaidėjai pagalvojo, kad jau laimėjome ir galima žaisti savo malonumui.

Norėjome pataupyti žaidėjus, bet čekai gynėsi labai grubiai ir man nesuprantamas teisėjų darbas. Buvo deklaruojama, kad Europos čempionate vyks švarus žaidimas, bus fiksuojamos visos pražangos baudos aikštelėje, tačiau šiandien to nemačiau.

Dažnai keitėme žaidėjus, kad jie negautų traumų, tačiau juos tai taip pat išmušė iš vėžių.

Reikėtų atiduoti pagarbą čekams, kurie kovojo iki pat rungtynių pabaigos. Jie galėjo perlaužti rungtynių eigą, tačiau nesugebėjo.

Padarysime išvadas ir stengsimės rungtyniauti geriau.

– Antrąjį kėlinuką pradėjote neįprastu penketuku – penkiais puolėjais. Kodėl?

– Esame išbandę tokį penketuką treniruočių metu. Rimantas Kaukėnas arba Ramūnas Šiškauskas gali žaisti įžaidėjo pozicijoje. Toks penketukas patogus, nes galima patogiau keistis dengiamais žaidėjais.

– Pagrindinės rinktinės spragos – klaidos ir baudų metimai?

– Taip, stengsimės ištaisyti šias problemas, uždėsime lopą ant skylės (šypsosi). Mesime daugiau baudos metimų per treniruotes.

– Kaip jaučiasi Šarūnas Jasikevičius?

– Jis yra pakankamai sveikas ir tikiuosi, jog bus pasiruošęs rungtyniauti ne tik rytoj, bet ir visą likusį čempionatą.

– Ar esate patenkintas Kšyštofo Lavrinovičiaus žaidimu?

– Kšyštofas žaidė gerai, turi gerą metimą. Jis turi gerą metimą ir pataikė svarbių metimų. Neturėjau pretenzijų jam ir vakar.

Mes metame daug metimų per treniruotes ir su treneriais laukėme, kada pradėsime gerai pataikyti tolimus metimus. Manau, kad rungtynės iš rungtynių mesime dar geriau.

– Tačiau laimėti rungtynes tritaškiais yra gana sunku?

– Manau, kad pati situacija kartais verčia atakuoti iš toli. Čekai susitraukia į baudos aikštelę ir palieka laisvą žmogų prie trijų taškų linijos. Neparuoštų metimų nebuvo, metėme iš dėkingų situacijų.

– Ar liksite stebėti vokiečių žaidimą?

– Taip, visi treneriai liks žiūrėti rungtynių.

– Ką galite pasakyti apie Vokietijos rinktinės žaidimą?

– Pirmiausiai, turime išjungti iš žaidimo Dirką Nowitzki. Tačiau ir kiti žaidėjai yra pajėgūs, bei rungtyniauja disciplinuotai. Bus didžiulė kova.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.