Buvęs lenkų URM vadovas ir „Gazeta Wyborcza” redaktorius kenkia šaliai, sako premjeras

Lenkijai kenkia žmonės, pasakojantys nebūtus dalykus, esą jos demokratija atsidūrė pavojuje, trečiadienį per populiarią radijo laidą „Signaly dnia” pareiškė premjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), kuris prie tokių žmonių priskyrė dienraščio „Gazeta Wyborcza” redaktorių Adamą Michniką ir europarlamentarą, buvusį Lenkijos užsienio reikalų ministrą Bronislawą Geremeką (Bronislavą Geremeką).
Pasak J.Kaczynskio, „labai liūdna, kad Lenkijoje yra žmonių garsiomis pavardėmis, kurie sugeba klaidingai informuoti labai gerai pasaulyje žinomą politiką”.

Taip premjeras atsakė į laidos vedėjų klausimą dėl buvusio Čekijos prezidento Vaclavo Havelo žodžių, pasakytų jam viešint Krokuvoje.

V.Havelas pareiškė, kad „visų Lenkijos piliečių labui reikia kuo greičiau surengti Seimo rinkimus ir į juos pakviesti tarptautinius stebėtojus”.

J.Kaczynskis pabrėžė, jog ir A.Michnikas, ir B.Geremekas labai kenkia Lenkijai, kaip ir visi tie, kurie „pasakoja pasakas”, esą Lenkijos demokratija atsidūrė pavojuje.

„Jei Lenkijoje ir esama kokių nors pavojaus demokratijai elementų, tai kaip tik iš tų ponų pusės. Jeigu Michnikas kviečia kai kuriuos ponus pašalinti iš politinio gyvenimo, tai ir yra pavojus demokratijai, nes kalba tas, kuris turi didelę įtaką” – sakė premjeras.

Pasak J.Kaczynskio, „visiškai aišku, jog Lenkijoje demokratija ir politinės partijos nesusiduria su jokiais sunkumais”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Buvęs lenkų URM vadovas ir „Gazeta Wyborcza” redaktorius kenkia šaliai, sako premjeras"

  1. PILIETIS

    O AR LIETUVOJE NEVYKSTA KAZKAS PANASAUS I PROCESUS LENKIJOJE?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.