Prarastiems EBSW indėliams grąžinti lėšų nėra, teigia Seimo pirmininkas

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas teigia, kad nėra finansinių šaltinių, iš kurių galėtų būti kompensuoti Lietuvos gyventojų indėliai, prarasti bankrutavusiame EBSW koncerne.
„Turi būti šaltiniai to grąžinimo, o šiandien akivaizdu, kad tų šaltinių atrasti niekas nesugebėjo”, – trečiadienį interviu Žinių radijui teigė parlamento vadovas.

Pasak V.Muntiano, koncerno EBSW veiklą tyrusi parlamentinė komisija gali išsiaiškinti tik indėlininkų lėšų pasisavinimo kaltininkus ir priežastis, tačiau Seimo pirmininkas abejoja, ar atsirastų galimybių sugrąžinti pačius indėlius.

„Aš manau, kad parlamentiniai tyrimai gali būti pratęsti”, – kalbėjo Seimo vadovas, drauge pastebėjęs, kad nėra kas atlygintų žmonėms padaryta žalą „ir to nebus, kiek bedirbtų ta laikinoji komisija”.

Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė KHK iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų.

Buvęs bankrutavusio EBSW koncerno vadovas Gintaras Petrikas kaltinamas iššvaistęs koncerno turtą ir pasisavinęs apie 80 mln. Lietuvos gyventojų indėlių.

Septynerius metus JAV nuo Lietuvos teisėsaugos slapstęsis G.Petrikas sutiko būti išduotas Lietuvai ir šį mėnesį bus pargabentas į Lietuvą.

Buvusį kaunietį JAV Federalinių tyrimų biuro pareigūnai sulaikė 2004-ųjų pavasarį. Jei teismas pripažins G.Petriką kaltu ir paskirs laisvės atėmimo bausmę, laikas praleistas JAV kalėjime, tai yra daugiau nei 3 metai laiko, bus įskaitytas į bausmės laiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.