D.Nowitzki: Svarbiausias ir naudingiausias – Š.Jasikevičius

Vokietijos komandos lyderio 29 metų 213 cm ūgio sunkiojo krašto puolėjo Dirko Nowitzki nepavyko sustabdyti nei čekams, nei turkams. Per dvi rungtynes žaidėjas iš viso pelnė 59 taškus, atkovojo 19 kamuolių bei blokavo 3 varžovų metimus.

Paskutinį kartą lietuviai prieš Dirką kovojo prieš metus vykusiame pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje. Tąsyk Vokietijos rinktinės ir Dalaso „Mavericks” komandos žvaigždė surinko sąlyginai nedaug – 18 taškų bei atkovojo tik 6 kamuolius.

Po pergalingų rungtynių su Turkijos komanda D.Nowiztki sutiko atsakyti ir į keletą Krepsinis.net žurnalisto klausimų.

„Nenoriu kalbėti apie rungtynių su Lietuva favoritą, – perspėjo D.Nowitzki. – Viską sužinosime tik tada, kai išeisime į aikštelę ir pradėsime žaisti.”

Paklaustas, ar matė Lietuvos rinktinės žaidimą, D.Nowitzki negailėjo pagyrų pagrindiniam mūsų šalies nacionalinės komandos įžaidėjui. „Lietuva yra puiki komanda, kurios svarbiausiais ir naudingiausias žaidėjas – Europos krepšinio žvaigždė Šarūnas Jasikevičius. Jis nuostabiai kontroliuoja komandą, sustyguoja ekipos žaidimą, suranda laisvus krepšininkus ir puikiai skirsto kamuolius.”

D.Nowitzki nepamiršo ir kitų Lietuvos žaidėjų, tačiau konkrečių pavardžių nebeminėjo. „Šaras Lietuvos rinktinėje žaidžia ne vienas. Lietuviai turi ne vieną pajėgų aukštą žaidėją, todėl sudėtis yra iš tiesų galinga. Tačiau nenoriu užbėgti įvykiams už akių – viską pamatysime trečiadienį.”

Paklaustas, ar žino kokie krepšinio elementai nulems dvikovos nugalėtoją, D.Nowitzki teigė nežinantis. „Nežinau, kokie bus lemtingi rungtynių su lietuviais faktorių, viską pamatysime ir nereikės spėlioti,” – sakė krepšininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.