Artėja sezono pabaiga

Rugsėjo 7-9 dienomis Kačerginės „Nemuno žiedo” trasoje rengiamos Rytų Europos ir Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių atvirųjų čempionatų baigiamųjų, penktųjų etapų lenktynės.

Pernai susikūrusi Lietuvos nacionalinė motociklų sporto federacija (NMSF) pakvies į baigiamojo, penktojo, etapo lenktynes, o Baltijos šalių „Stunt Riding” (motociklų akrobatai) – į trečiojo, paskutinio, etapo lenktynes.

Kačerginėje finišuojančiame Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių čempionate didžiumoje klasių, deja, pirmuoju smuiku griežia ne lietuviai. Galingiausių motociklų („Superbike”) klasėje ryškia persvara pirmauja latvis Agris Neija, lenkiantis estą Kalevą Teesalu ir kitą latvį Bruno Rožkalnį. SS600 klasėje pirmauja irgi latviai Igoris Miezis ir Juris Kerstensas, o trečiąją vietą prieš baigiamojo etapo varžybas užima lietuvis Aldas Rastenis, kurį dar turi galimybių pralenkti ne tik Ignas Krasauskas, bet ir Arūnas Gibieža. Motociklų, turinčių 250 kub. cm darbo tūrio variklius, klasėje pirmauja ne kartą savo meistriškumą Kačerginėje demonstravęs suomis Aimo Heinonenas, lenkiantis Talsą Melkį ir Tapio Kolhoneną. Perpus mažesnio galingumo motociklų klasės lyderis – jaunasis Latvijos talentas Garis Rožkalnis, lenkiantis estus Indreką Lehtasaarą ir Kristjaną Sepą. B1200 klasės lyderis Maksimas Vaino į Kauną atvyksta savo taupyklėje turėdamas 72 taškus. Antrojoje vietoje žengiantį Dainį Linkį nuo lyderio skiria tik vienas taškas. Todėl jų tarpusavio dvikova gali tapti visų baigiamųjų varžybų puošmena.

B600 klasės lyderis – Juris Kerstensas. Tačiau į kitas prizines vietas vėl kaip reta daug pretendentų – Renaras Mazgansas, Madis Vanaselja, Aleksandras Bekersas, Raine Hanulla, Heigo Harmatis ir mūsiškis Arūnas Gibieža.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.