Vokiečiai sutriuškino beviltiškai atrodžiusius turkus

Vokietijos rinktinė antrose Europos čempionato C grupės rungtynėse neturėjo vargo su turkais. Dirko Nowitzki vedama vokiečių komanda rezultatu 79:49 (16:11, 24:16, 18:12, 21:10) sutriuškino sugniuždytą ir beviltiškai atrodžiusią Turkijos rinktinę.

Nuo pat susitikimo pradžios iniciatyvą į savo rankas perėmė vokiečiai, kurie po pirmųjų minučių buvo priekyje 7:2. Penkių taškų skirtumą Vokietijos rinktinė išlaikė iki kėlinuko pabaigos (16:11).

Antrajame kėlinuke vokiečių pranašumas tik ryškėjo. Turkijos rinktinė atrodė pavargusi, o komandos žvaigždės žaidė tik tam, kad žaisti – jokios ugnelės ar motyvacijos. Antroje kėlinuko pusėje H.Turkoglu ir M.Okuras prametė po du baudos metimas, o vieną po kito taško rinkęs Dirkas Nowiztki po dviejų tolimų metimų iš eilės padidino vokiečių persvarą iki 15 taškų (40:25). Po dviejų kėlinukų – 40:27.

Po didžiosios pertraukos situacija aikštelėje nesikeitė. Vokietijos krepšininkai užtikrintai kontroliavo žaidimą ir tik didino persvarą. Netrukus P.Femerlingas persivarė kamuolį per visą aikštelę ir galingu dėjimu iš viršaus padidino savo komandos pranašumą iki 21 taško (48:27). Po trijų kėlinukų vokiečiai pirmavo 58:39.

Dar beviltiškiau turkai atrodė paskutiniame kėlinuke. Pirmuosius taškus ketvirtyje jie pelnė sužaidus 4 minutes, kai vokiečiai pirmavo jau 27 taškų skirtumu (66:39). Likus žaisti 4 minutes Vokietijos treneris Dirkas Bauermannas pasodino visus pagrindinius ekipos žaidėjus ant suolelio, o aikštelėje liko antrasis vokiečių penketukas. Skirtumas tarp ekipų padidėjo ir iki 30 taškų (71:41), o dvikovą Vokietija laimėjo rezultatu 79:49.

Vokietija: D.Nowitzki 24 (6 atk.kam.), A.Okulaja 13 (9 atk.kam.), D.Greene 10, J.Jagla 8 (6 atk.kam.).

Turkija: H.Turkoglu 15, E.Atsuras 7, E.Ilyasova (6 atk.kam.) ir K.Pekeris – po 6.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.