Lietuviai sutriuškino ir čekus

Europos čempionato C grupės rungtynėse tarp Lietuvos ir Čekijos rinktinių nesunkią pergalę iškovojo mūsiškiai, kurie po nesudėtingos kovos rezultatu 95:75 (32:15, 22:16, 18:24, 23:20) nugalėjo varžovus ir iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

Rungtynes geriau pradėjo čekai, kurie po kelių atakų pirmavo 4:1. Tačiau jau po poros minučių Darjušo Lavrinovičiaus pastangomis Lietuvos rinktinė išsiveržė į priekį 7:6. Ramūnas Šiškauskas ir Darius Songaila padidino pranašumą iki 12:6, o dar netrukus varžovų treneris buvo priverstas imti minutės pertraukėlės – 19:10.

Po dviejų įspūdingų atakų, kuriose dalyvavo Šarūnas Jasikevičius ir Rimantas Kaukėnas, iš eilės rezultatas jau tapo 24:10. Po Š.Jasikevičiaus ir Kšištofo Lavrinovičiaus tritaškių rezultatas jau buvo 30:15, o paskutinę kėlinuko sekundę Šaras iškišo įspūdingą perdavimą R.Kaukėnui, kuris per Jiri Welschą įmetė iš po krepšio – 32:15.

Antrame kėlinuke Ramūnas Butautas į aikštę įleido iškart penkis puolėjus: R.Šiškauską, Joną Mačiulį, Liną Kleizą, Simą Jasaitį ir D.Songailą.

Jonas Mačiulis iškart pasižymėjo perimti kamuoliu bei metimu iš viršaus, o Simas Jasaitis pataikė iš toli – 38:20. Dar kitoje atakoje po nesportinės čekų pražangos J.Mačiulis skausmingai krito ant žemės, o aikštę paliko su komandos draugų pagalba.

Kėlinukui įpusėjus po dviejų L.Kleizos metimų rezultatas tapo jau 42:22, tačiau Linas čia pat užsidirbo nesportinę pražangą. Pirmąkart aikštėje pasirodęs Giedrius Gustas taip pat iškart pasižymėjo – iš pradžių įžaidėjas pelnė dvitaškį, o vėliau, perėmęs kamuolį, įdėjo jį iš viršaus. Tuo tarpu po intensyvaus masažo į aikštę sugrįžo J.Mačiulis. Paskutinėmis ketvirčio minutėmis įspūdingai rungtyniavo brolių Lavrinovičių tandemas – dvyniai sėkmingai rungtyniavo tiek puldami, tiek gindamiesi, o po dviejų kėlinukų – triuškinanti Lietuvos rinktinės persvara 54:31.

Trečiojo kėlinuko pradžioje situacija aikštelėje nesikeitė – Lietuvos rinktinė rungtyniavo susikaupusi ir neleido varžovams perimti iniciatyvos. Tačiau keli teisėjų švilpukai išmušė iš pusiausvyros Šarūną Jasikevičių ir čekai ėmė artėti. Įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė jau tik 12 taškų, o varžovia laimėjo atkarpą 13:0 (6 taškus pelnė Lubošas Bartonas, o Jiri Welschas pridėjo 7).

Nesėkmingą atkarpą nutraukė du R.Šiškausko taškai su pražanga, o kitoje atakoje L.Kleiza krauna į krepšį ore pakabintą kamuolį – 64:48. Likus daugiau nei minutei iki kėlinuko pabaigos jau pats Linas pakabina kamuolį Darjušui Lavrinovičiui, kuris ore įspūdingai kala jį iš viršaus – 70:52. Paskutinę sekundę iš toli pataikė L.Bartonas, o rezultatas – 72:55 Lietuvos naudai.

Ketvirtąjį kėlinuką čekai pradėjo penkiais taškais iš eilės, tačiau K.Lavrinovičius dar sykį šovė iš toli ir skirtumas tarp komandų buvo 15 taškų (75:60). Čekai dar bandė mažinti skirtumą, tačiau lietuviai nors ir žaidė atsipalaidavę, neleido varžovams to daryti. Lietuvos komandą gelbėjo taiklūs tritaškiai – du įmetė L.Kleiza ir vieną K.Lavrinovičius, o likus žaisti daugiau nei 3 minutes lietuviai pirmavo 87:72.

Likusį dvikovos laiką nugalėtojas abejonių nekėlė. Likus žaisti dvejas minutes aikštelėje pasirodė Paulius Jankūnas, o skirtumas tarp ekipų padidėjo iki 20 taškų (95:75). Toks rezultatas ir išliko iki dvikovos pabaigos.

Lietuva: K.Lavrinovičius 22, L.Kleiza 14, D.Lavrinovičius 12, Š.Jasikevičius 10 (4 rez.perd.), R.Šiškauskas ir S.Jasaitis – po 9.

Čekija: J.Welschas 18 (6 rez.perd.), P.Benda 14 (7 atk.kam.), L.Bartonas 13 (8 atk.kam.), M.Whitfieldas 9 (6 rez.perd.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuviai sutriuškino ir čekus"

  1. Arima

    Žaidė gražiai. Matėme meistriškų rezultatyvių atakų.Sekėsi tritaškiai metimai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.