Kardinolas paragino imtis veiksmų prieš radikalųjį Lenkijos kunigą

Garsiausias Lenkijos kardinolas paragino Bažnyčią nedelsiant imtis veiksmų prieš radikalų kunigą, kuris kaltinamas antisemitizmo skleidimu ir kišimusi į politiką.
Stanislawas Dziwiszas (Stanislavas Dzivišas) pareiškė, kad tėvas Tadeuszas Rydzykas (Tadeušas Rydzikas) skaldo Bažnyčią ir kenkia velionio popiežiaus Jono Pauliaus II atminimui.

„Negalime ignoruoti to, kas vyksta, ir laukti, kas bus toliau”, – Bažnyčios vadovams skirtoje kalboje, kurią antradienį paskelbė laikraščiai, sakė S.Dziwiszas, 40 metų dirbęs asmeniniu Jono Pauliaus II sekretoriumi.

„Esame atsidūrę prie pavojingos krizės slenksčio – kažkas mėgina nurodyti tikėjimo kryptį”, – sakė jis.

T.Rydzykas vadovauja įtakingai katalikiškai žiniasklaidos imperijai, kuriai priklauso radijas „Maryja” ir televizija „Trwam”, pritraukiantys milijonus tikinčių lenkų.

T.Rydzyką palaiko ministras pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) ir jo brolis dvynys, prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis).

Tvirta kunigo parama konservatoriams ir raginimai per radiją bei televiziją balsuoti už juos per 2005 metų rinkimus padėjo broliams ateiti į valdžią.

„Būtina sudaryti naują radijo „Maryja” ir televizijos „Trwam” vadovybę”, – sakė S.Dziwiszas.

Analitikai teigia, kad broliai Kaczynskiai mėgins išlaikyti T.Rydzyką poste, nes tikisi jo paramos per būsimus rinkimus. Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad broliai pažadėjo ginti T.Rydzyką už paramą per rinkimus, kurie veikiausiai įvyks spalio 21 dieną.

Paprašytas pakomentuoti S.Dziwiszo komentarus, teisingumo ministras ir artimas brolių Kaczynskių sąjungininkas Zbigniewas Ziobro (Zbignevas Ziobras) atsakė: „Daug žmonių turi kitokią nuomonę. Tėvas Rydzykas ir jo žiniasklaidos priemonės daro daug gera Lenkijos žmonėms ir leidžia jiems dalyvauti pamaldose bei religiniame gyvenime”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.