Premjeras subūrė dar vieną darbo grupę, šįkart – „vienam langeliui” stebėti

Dėl darbo grupių „štampavimo” pastaruoju metu pašiepiamas premjeras Gediminas Kirkilas sudarė dar vieną, šįkart – dėl „vieno langelio” principo įgyvendinimo.
Pastaraisiais mėnesiais Vyriausybės spaudos tarnyba bene kas savaitę praneša apie naują darbo grupę – vien liepą premjeras sudarė devynias, rugpjūtį – šešias darbo grupes. Vėliausios iš jų – dėl valstybės saugumo pareigūno Vytauto Pociūno žūties aplinkybių visuomeninio tyrimo (sudaryta rugpjūčio 17 dieną), dėl statybų galimai buvusių Šnipiškių žydų kapinių vietoje (sudaryta rugpjūčio 24 dieną).

Naujausią darbo grupę G.Kirkilas sudarė antradienį.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, darbo grupei pavesta analizuoti, kaip ministerijos, Vyriausybės įstaigos, Vyriausybei ir ministerijoms pavaldžios institucijos bei įstaigos, kitos viešojo administravimo įstaigos, atlikdamos administracines procedūras ir teikdamos viešąsias

paslaugas, realizuoja „vieno langelio” principą.

Neatlygintino premjero konsultanto Remigijaus Merkevičius vadovaujama darbo grupė taip pat turės teikti pasiūlymus premjerui, kaip užtikrinti spartesnį ir veiksmingesnį „vieno langelio” principo taikymą.

Valstybės įstaigose nuo rugsėjo 1-osios turėjo pradėti veikti „vieno langelio” principas, tačiau ne visos institucijos tam pasiruošė.

Premjeras jau yra sulaukęs kritikos dėl „pomėgio” sudarinėti darbo grupes.

Kaip praėjusią savaitę pareiškė Seimo pirmininko pavaduotojas Algis Čaplikas, G.Kirkilo „štampuojamos” politizuotos komisijos yra darbo imitacija arba pavojingas politinis precedentas”.

Anot opozicinio liberalcentristo A.Čapliko, jam „darosi nebejuokinga, kuomet kas savaitę žiniasklaida praneša, jog premjeras Gediminas Kirkilas kokiai nors problemai spręsti sukūrė naują darbo grupę, specialią komisiją ar nusprendė performuoti senąją”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Premjeras subūrė dar vieną darbo grupę, šįkart – „vienam langeliui” stebėti"

  1. Lietuvis

    G. Kirkilas iki siol dar nera padares kokio sprendimo. Neturi jokio supratimo kaip vadovauti…. jis net nezino nuo kurio galo pradeti premjero darba. Todel jis vis kuria naujas darbo grupes [komisijas], kad gal is sudarytu darbo grupiu nariu bent vienas tures biski isminties. O jeigu patarimai bus netinkami, tai tures ka kaltinti.TAI YRA
    APGAULINGAS POLITIKAS. SIEKENTIS BUTI LIETUVOS PREZIDENTU.
    NEBALSUOKITE UZ SIOS VALDZIOS PAREIGUNUS….NEI UZ VIENA.

    ZMONES, NEBALSUOKITE UZ ESANCIAS PARTIJAS. ORGANIZUOKITE NAUJA PARTIJA, KURI DIRBS LIETUVIU KILMES ZMONEMS / LIETUVAI, O NE SEIMUNU NAUDAI. VYKITE LAUK G.KIRILA IR VISUS KITUS. LL

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.