EBSW indėlininkų lėšų grąžinimas – tik po teismų sprendimų, teigia premjeras

EBSW iššvaistytų lėšų grąžinimas indėlininkams galės būti svarstomas tik po teismų sprendimų, teigia premjeras Gediminas Kirkilas.
„Tai yra teisėsaugos institucijų reikalas. Aš dabar nežinau, kokia bylos eiga ir nenorėčiau komentuoti, nes teismai turi priimti sprendimus. (…) Turi būti teismo sprendimas, o po to visi veiksmai pagal Lietuvos Respublikos įstatymus”, – Lietuvos radijui antradienį kalbėjo ministras pirmininkas.

Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė KHK iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų.

Buvęs bankrutavusio EBSW koncerno vadovas Gintaras Petrikas kaltinamas iššvaistęs koncerno turtą ir pasisavinęs apie 80 mln. Lietuvos gyventojų indėlių.

Septynerius metus JAV nuo Lietuvos teisėsaugos slapstęsis G.Petrikas sutiko būti išduotas Lietuvai ir šį rugsėjį bus pargabentas į Lietuvą. Kalifornijos apygardos teismas patvirtino šį G.Petriko sutikimą.

Tas pats JAV Kalifornijos valstijos centrinės apygardos teismas anksčiau, 2006-ųjų kovo 13-ąją, nusprendė išduoti Lietuvai G.Petriką, bet pastarasis šį sprendimą apskundė. Tačiau savo skundą jis neseniai atšaukė.

Atgabentas į Lietuvą, G.Petrikas bus vežamas į teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Buvusį kaunietį JAV Federalinių tyrimų biuro pareigūnai sulaikė 2004-ųjų pavasarį. Jei teismas pripažins G.Petriką kaltu ir paskirs laisvės atėmimo bausmę, laikas praleistas JAV kalėjime, tai yra daugiau nei 3 metai laiko, bus įskaityti į bausmės laiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

3 atsiliepimai į "EBSW indėlininkų lėšų grąžinimas – tik po teismų sprendimų, teigia premjeras"

  1. Taip taip

    PONE KIRKILAI,KAS MOKES indelininkams-VALDZIOS VYRAI

  2. taiptaip

    PONE KIRKILOAI KAS MOKES VALDZIUOS VYRU ISSVAISTYTUS PETRIKO PINIGUS?

  3. Lietuvos pilietis uzsienyje

    G.Kirkilas kam mulkinate zmones. Tikriausia Petrikas nebus baudziamas Lietuvoje,nes tikriausia ,kad jis prizadejo neisduoti Lietuvos valdzios pareigunu, kurie kartu su juo pavoge tuos pinigus. Ir jis LIetuvoje bus rastas nekaltu.
    Ka turi bendro Amerikos nelaives atemimas su nusikaltimais Lietuvoje????? KAM MULKINATE ZMONES??????KAM TAS MELAS????? NEJUOKINKITE PASAULIO. PETRIKAS DAR AMERIKOJE, O LIETUVOS PREMJERAS MAZINA JO NUSIKALTIMA PADARYTA LIETUVOJE .TIKRIAUSIA DAR VIENA DARBO GRUPE PASKIRS, KURI BUS PARINKTA BRAZAUSKO IR JO KLAPCIUKU, AR NE???? KAIP JUMS VISIEMS NERA GEDOS???. AR JUS ZINOTE KA REISKIA ZODIS „SAZINE”???AR TURITE BENT KIEK SAZINES?????NUSTOKITE APGAUDINETI LIETUVIUS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.