„Menas + Menas bendrauti: Fotointencijos”

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus
Kauno paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16, rugsėjo 6 d., ketvirtadienį, 16 val. įvyks tarptautinės edukacinės parodos „Menas + Menas bendrauti: Fotointencijos” atidarymas.
Tai unikalus, Lietuvoje analogų neturintis projektas, sulaukęs išskirtinio visuomenės dėmesio ir jau skaičiuojantis lankytojus tūkstančiais. Jau ketvirtą kartą pateikdami vis naują dailės šaką, šį kartą pristatome fotografijos meną.
Iš gausiai Lietuvoje organizuojamų postfotografijos parodų „Fotointencijos” išsiskiria fotosinteziškumu, akcentuotais asimiliaciniais meniniais procesais t.y. joje pateikiami šiuolaikinių dailininkų kūriniai- skulptūra, tekstilė, meninis stiklas, objektai ir instaliacijos, kuriuose ženkli fotografijos įtaka.
Parodoje eksponuojami ir grynosios fotografijos pavyzdžiai, kurių didžiąją dalį atstovauja Košalino muziejus (Lenkija), pristatantis tarptautinio jaunimo fotografijų konkurso „Muziejiniai susitikimai su fotografija” laureatų kūrybą.
Kitas parodos ypatumas- jos edukacinė misija, orientacija į jaunąjį muziejaus lankytoją, ypač imlų naujovėms ir nepakantų dailės parodų standartui: „Eksponatų rankomis neliesti”.
„Fotointencijos” – tai puiki terpė žiūrovų kūrybiniams bei emociniams proveržiams ir nuoširdžiam bendravimui. Ši paroda- tai savotiška meno terapija, galimybė išlaisvinti emocijas, pasinerti į kūrybinį procesą, įveikti nepilnavertiškumo kompleksus, patirti tikrą bendravimo su menu, menininku ir tarpusavyje džiaugsmą.
Parodoje kūrinius pristato garsūs Lietuvoje menininkai: Elena Balsiukaitė, Laimutis Brundza, Arvydas Generauskas, Lina Jonikė, Česlovas Lukenskas, Eimutis Markūnas, Antanas Obcarskas, Rymantas Penkauskas, Ieva Remeikytė, Rolandas Rimkūnas, Danielius Sodeika, Algimantas Šlapikas, Vytautas Umbrasas, Marius Zavadskis bei 38 jaunieji fotomenininkai iš Lenkijos, Rusijos, Slovakijos ir Lietuvos.
Parodoje bus rengiamos fotosesijos, kūrybiniai užsiėmimai. Siūlome į parodą atsinešti fotoaparatus ir fotografijas tų žmonių (o gal ir gyvūnų), kuriems jaučiate meilę ar dėkingumą. Šiam tikslui paruošta meninė „Padėkos siena”. Apsilankę parodoje galėsite tapti instaliacijos „Solo Tau” dalyviais, pagroti Jums pasiūlytu (o jei norite asmeniniu) instrumentu ir pademonstruoti savo muzikinį talentą.

Paroda veiks: 2007 09 01-2007 10 14

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.