R. Miliūtė semsis patirties JAV

Visą rugsėjį Lietuvos televizijos „Panorama” dirbs be Ritos Miliūtės. Ji tuo metu gilins žinias JAV vyriausybės rengiamuose kursuose, į kuriuos kviečiami įtakingiausi televizinės žiniasklaidos atstovai iš viso pasaulio.

Ne tik „Panoramos” vedėja, bet ir nenuilstanti kovotoja už žiniasklaidos laisvę tikisi papildyti savo arsenalą svariais argumentais, nes vienas iš pagrindinių stažuotės tikslų – analizuoti televizijos indėlį į pilietinės visuomenės ugdymą. Televizija, kaip viena įtakingiausių žiniasklaidos sričių, daro visuomenei didžiulę įtaką. Tačiau kiek ji ją atspindi? Šiai temai taip pat bus skiriama nemažai dėmesio.

Kursų dalyviai bus supažindinti su JAV transliuotojų įstatymais, apsilankys ne tik visuomeniniame, bet ir komerciniuose bei tarptautiniuose televizijos kanaluose. Svarbi kursų tema – žiniasklaidos santykiai su vyriausybės institucijomis, bus aptariama, kaip JAV nušviečiami svarbiausi politiniai įvykiai ir rinkimai, kaip finansuojami visuomeniniai transliuotojai.

Pirmosiomis dienomis užsiėmimai vyks Vašingtone, vėliau kursų dalyviai apsilankys Niujorke, Los Andžele ir Naujajame Orleane, taip pat Nebraskos ir Pensilvanijos valstijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.