Šaras sužaidė fantastiškas rungtynes

Tikriausiai daugelis krepšinio sirgalių, stebėjusių rungtynes tarp Lietuvos ir Turkijos krepšinio rinktinių, pamanė, kad 31 metų 192 cm ūgio įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius pagaliau atgavo geriausią sportinę formą. Būtent Šarūnas susilaukė daugiausiai dėmesio spaudos konferencijoje po rungtynių.

Daugelis tikriausiai prisiminė neįtikėtinas Š.Jasikevičiaus rungtynes 2004 metų Atėnų Olimpinėse žaidynėse, kai Lietuvos rinktinės lyderis pelnė 27 taškus prieš JAV rinktinę, pataikydamas 7 tritaškius iš 12 ir išvedęs komandą į pergalę prieš „Dream Team” rezultatu 94:90.

„Auksiniu berniuku” vadintas Lietuvos rinktinės įžaidėjas sužaidė puikiai pradėjo Europos čempionatą. Pirmose rungtynes su turkais įžaidėjas per 34 minutes pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas pasakojo, jog kai pamatė Š.Jasikevičių gulintį ant žemės ir susiėmusį kelį, pamanė, kad pagrindinis komandos įžaidėjas patyrė rimtą traumą. „Į galvą ėmė lįsti prastos mintys. Pagalvojau, kad šiandien kamuolį neblogai įžaidinėja Šiškauskas ir Kaukėnas, tačiau nežinojau, ką reikėtų daryti kitose rungtynėse.”

„Manau, kad Šarūnas yra vienas geriausių gynėjų Europoje ir tikriausiai visame pasaulyje, – pagyrų savo auklėtiniui negailėjo R.Butautas. – Jam kelis metus nesisekė NBA, tačiau kiekvienas treneris svajoja apie tokio tipo žaidėją. Jis gali viską. Šaras gali rungtyniauti ir vienas, tačiau jis yra tikras komandinis žaidėjas.”

Ar rimta Š.Jasikevičiaus trauma?. „Po susižeidimo, krepšininkui buvo atšaldyta koja. Šarūnas sugrįžo į aikštelę ir žaidė iki pat rungtynių pabaigos, todėl tikimės, kad nieko rimto nenutiko. Po dvikovos jam vėl buvo uždėtas ledas ir reikia manyti, jog viskas bus gerai,” – teigė R.Butautas.

Turkijos rinktinės vyriausiasis treneris Bogdanas Tanjevičius taip pat negailėjo gerų žodžių Lietuvos rinktinės lyderiui. „Manau, kad Šarūnas Jasikevičius žaidė tiesiog fantastiškai. Jis puikiai kontroliavo žaidimą, išliko ramus sudėtingose situacijose ir savo darbą atliko tiesiog nuostabiai. Jis neabejotinai buvo geriausias mačo žaidėjas. Suprantama, kad gerai pasirodė ir kiti Lietuvos krepšininkai, bet jeigu ne Šaras, Lietuva nebūtų žaidusi taip gerai,” – sakė B.Tanjevičius.

Paklaustas, kodėl Š.Jasikevičiui taip nesiseka NBA, R.Butautas atsisakė nuo komentarų, o B.Tanjevičius kaltę suvertė stipriausiai pasaulio lygai. „NBA komandos paprasčiausiai nesugeba suvokti, kokio meistriškumo lygio žaidėjas yra Šaras,” – tvirtino turkų treneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.