Pamokos – tik iš ryto

Moksleivių tėvai ir pedagogai galės lengviau atsikvėpti.

Šiais mokslo metais uostamiesčio mokyklose nebeliks antrosios pamainos.

Dar pernai dėl patalpų stygiaus beveik 200 moksleivių buvo priversti pamokas lankyti po pietų.

Antrąją pamainą praėjusiais metais turėjo kęsti dvi įstaigos – Sendvario pagrindinė ir „Versmės” vidurinė mokyklos.

„Tai gera žinia mokytojams, mokinių tėvams ir, žinoma, vaikams.

Dėl popietinės pamainos būdavo sunku suderinti popamokinę veiklą, dabar sumažėjo krūvis ir pedagogams.

Pernai po pietų pamokos vykdavo penkioms klasėms”, – „Klaipėdai” sakė „Versmės” vidurinės mokyklos direktorius Petras Montvydas.

Tos pačios nuomonės buvo ir Sendvario pagrindinės mokyklos direktorius Antanas Kavaliauskas. Anot jo, dėl popietinės pamainos tekdavo spręsti konfliktus su mokinių tėvais. Tačiau pasirinkimo mokykla neturėjo, nes mokinių niekaip nesisekė sutalpinti.

Nors problemų dėl patalpų turi daugelis Klaipėdos ugdymo įstaigų, kasmet mažėjant moksleivių, rūpesčių dėl to irgi turėtų nelikti.

Žinia, kad mokyklose nebeliks popietinės pamainos, nenuliūdino ir papildomojo ugdymo įstaigų. Daugiau kaip 300 vaikų priimanti Adomo Brako dailės mokykla rytinių užsiėmimų atsisakė dar pernai, nes juos lankančiųjų buvo nedaug.

Tą patį patvirtino ir Juozo Karoso muzikos mokyklos direktorius Sigitas Kusas. Jis teigė, kad pernai iki pietų pamokas lankė 12 mokinių, šiemet, anot jo, tokių bus vos keletas.

Šiais mokslo metais lengviau bus ir vyresniųjų klasių moksleiviams. Jiems nebereikės apsispręsti, kurį profilį rinktis – humanitarinį ar realinį.

„Nebebus aiškaus atskyrimo tarp profilių. Moksleiviai galės laisvai pasirinkti, kuriuos dalykus mokytis sustiprintu lygiu, o kuriems skirti mažiau dėmesio. Juk yra tokių, kurie planuoja laikyti ir fizikos, ir anglų kalbos valstybinius egzaminus”, – vylėsi savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Ji pasidžiaugė, kad moksleiviams nebereikės mokytis visko, kaip būdavo anksčiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.