„SEB VB lizingo” taurės varžybose antrus metus greičiausia buvo „Nissan” komanda

Sekmadienį, rugsėjo 2 d., festivalio „Sostinės dienos” metu, Vilniuje vyko automobilių slalomo varžybos „SEB VB lizingo” taurei laimėti. Pirmąją vietą iškovojo „Nissan Tiida” automobilį vairavusi komanda, surinkusi daugiausia taškų (34) – dienraščio „15 minučių” vyriausioji redaktorė Vytautė Šmaižytė, dainininkas Ovidijus Vyšniauskas ir bendrovės „Raitas” serviso direktorius Raimundas Buivydas. Pernai jo atstovaujama „Nissan Note” komanda taip pat laimėjo pirmąją vietą. Nugalėtojams tradiciškai atiteko pagrindinis varžybų prizas – „SEB VB lizingo” taurė ir 3 000 litų, taip pat Vilniaus miesto savivaldybės taurė.
Tik trimis taškais nuo pirmąją vietą užėmusių varžovų atsiliko „Volvo C30” komanda – LNK laidos „Istorijos” vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, perkusininkas Pavelas Giunteris ir bendrovės „Sostena” atstovas Teodoras Mažeika. Jų komanda surinko 31 tašką ir buvo antri. Prizininkų šampaną taip pat gėrė trečiosios vietos laimėtojai – „Kia Cee’d” komanda, surinkę 26 taškus. Tai žurnalo „Pravda” vyriausiosios redaktorės pavaduotoja Kotryna Sokolovaitė, operos solistas Kęstutis Alčiauskis ir bendrovės „Kia auto” atstovas Gintaras Kaukėnas.
Muzikantų grupėje geriausią asmeninį rezultatą pasiekė dainininkas Mantas Jankavičius, vairavęs „Opel Corsa Enjoy” slalomo rungtį be klaidų įveikęs per 35,49 sekundės ir surinkęs 15 taškų. Tiek pat taškų surinko ir „Pravdos” atstovė Kotryna Sokolovaitė, trasoje užtrukusi 55,06 sekundės ir užėmusi pirmąją vietą žurnalisčių grupėje. Dviguba pirmąja vieta džiaugėsi bendrovės „Raitas” atstovas Raimundas Buivydas, pasiekęs geriausią asmeninį (trasą įveikė per 34,92 sekundės) ir komandinį rezultatą.
„Šios automobilių slalomo varžybos pirmiausia yra pramoginis renginys, teikiantis daug gerų emocijų varžybų dalyviams ir žiūrovams. Čia svarbu ne tik azartas ir noras nugalėti, bet ir bendravimas, pakili nuotaika, geri įspūdžiai. Dalyviams tai buvo puiki proga atskleisti naujus savo gabumus, išbandyti naujausius automobilius ir pasimokyti vairavimo subtilybių”, – sakė varžybų iniciatoriaus ir rėmėjo „SEB VB lizingo” generalinė direktorė Jūratė Nedzinskienė.
Šiemet trečią kartą surengtose automobilių slalomo varžybose varžėsi 12 komandų, kurias sudarė žiniasklaidos atstovės, muzikantai ir naujausius automobilius pristačiusių bendrovių atstovai. Varžybos truko apie pusantros valandos. Prieš startą visos komandos pristatė savo šūkius – vienos eilėmis, kitos muzikos garsais. Nors varžybų metu buvo dalyvių, nuvertusių trasą žyminčius kūgelius ar atsitrenkusių į apsaugines tvoreles, nė vienas automobilis nebuvo apgadintas.
Pagrindinis „SEB VB lizingo” taurės automobilių slalomo varžybų vertinimo kriterijus šiemet, kaip ir ankstesniais metais, buvo laikas, per kurį įveikiama trasa, tačiau lygiai taip pat svarbus tikslumas ir vairavimo technika. Nuvertus ar kliudžius kūgelį, sumaišius posūkių tvarką, buvo skirti baudos taškai. Iš viso surengti trys slalomo etapai, kiekvieno iš jų metu atskirai varžėsi kiekvienas ekipažo narys. Vėliau komandų rezultatai buvo susumuoti, ir laimėtoja paskelbta daugiausiai taškų surinkusi komanda.
Varžybos „SEB VB lizingo” taurei laimėti rengiamos nuo 2005 metų. Pernai ir prieš dvejus metus varžybose dalyvavo sportininkai olimpiečiai ir moterys žurnalistės. Praėjusiais metais laimėjo „Nissan Note” komanda, surinkusi 61 tašką: Lietuvos televizijos žurnalistė Rūta Sinkevičienė, imtynininkas Mindaugas Ežerskis ir šių metų nugalėtojas Raimundas Buivydas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.