Britų tyrimas dėl Litvinenkos nužudymo yra „propagandinis spektaklis”, sako Lavrovas

Britų kaltinimai buvusiam KGB karininkui dėl Kremliaus kritiko Aleksandro Litvinenkos nužudymo Londone yra ne kas kita kaip „triukšmingas propagandinis spektaklis”, pirmadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.
Tačiau ministras nėra linkęs dramatizuoti situacijos Rusijos ir Britanijos santykių srityje, kuri susidarė dėl šios pernai įvykdytos žmogžudystės.

„Nieko tragiška čia nematau, nors gaila, kad nesant įtikinamų (įtariamojo) kaltės įrodymų Londonas pasirinko triukšmingą propagandinį spektaklį”, – Maskvos valstybiniame tarptautinių santykių institute sakė S.Lavrovas.

Londonas dėl buvusio rusų slaptųjų tarnybų agento A.Litvinenkos, kuriam Didžioji Britanija buvo suteikusi politinį prieglobstį, nunuodijimo radioaktyvia medžiaga pareikalavo Rusijos išduoti Maskvoje gyvenantį KGB veteraną Andrejų Lugovojų.

Rusija atsisako išduoti A.Lugovojų, kuris neigia nužudęs A.Litvinenką.

S.Lavrovas nemano, kad Britanija prieš kelerius metus priimdama sprendimą suteikti politinį prieglobstį „tam tikriems odioziniams personažams rimtai tikėjosi užsitikrinti galimybę spaudyti mygtukus Rusijos vidaus politikoje”.

„Tačiau galiausiai Londonas savanoriškai ar nesavanoriškai tapo intrigų ir provokacijų Rusijos atžvilgiu dalyviu”, – sakė S.Lavrovas.

Išreiškęs apgailestavimą dėl tokios situacijos Rusijos užsienio reikalų ministras pabrėžė, jog Rusija nori, kad jos santykiai su Britanija „būtų tikra ir abiem pusėms naudinga partnerystė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.