Seras Eltonas Johnas rugsėjo viduryje koncertuos Latvijoje!

Rugsėjo 14 dieną Rygoje koncertuos vienas pačių populiariausių pasaulio atlikėjų, anglų dainininkas ir muzikantas, riteris ir Britų Imperijos ordino komandoras – seras Eltonas Johnas. Šešių „Grammy” apdovanojimų laimėtojas ir sėkmingiausias savo laikmečio kompozitorius atvyks į Latviją su penkių muzikantų roko grupe. Koncerto programoje – didžiausi hitai. Nuo rytojaus, rugsėjo 4 dienos, bilietus į „Rygos arenoje” vyksiantį Eltono Johno pasirodymą galima įsigyti ir Lietuvoje, „Tiketos” prekybos taškuose.
Pirmą kartą Rygoje solinis sero Eltono Johno (tikrasis vardas Reginaldas Kennethas Dwightas) koncertas vyko 2001 metų liepos 21 dieną. „Žinoma, aš gerai prisimenu tą solinį koncertą”, sako abiejų koncertų prodiuseris Peeteris Rebane. „Publika surengė žymiam muzikantui labai šiltą priėmimą. Ir man labai malonu, kad sero Eltono Johno vadyba užimtame šių metų gastrolių grafike rado laisvą datą ir pasiūlė BDG kompanijai organizuoti Rygoje pasirodymą rugsėjo 14 dieną. Šį kartą jis atvažiuoja į Latviją kartu su savo grupe. Eltonas Johnas be abejo pati didžiausia žvaigždė kada nors koncertavusi „Rygos arenoje”, komentavo P. Rebane. Iš viso į koncertą Latvijoje bus parduota 12 tūkstančių bilietų.
Seras Eltonas Johnas jau keletą dešimtmečių yra viena ryškiausių pramogų verslo figūrų, vienas populiariausių pasaulio atlikėjų ir vienas pačių sėkmingiausių visų laikų dainininkų: per beveik 40 metų trunkančią karjerą jis parašė daugiau nei 500 dainų, išleido 32 albumus ir pardavė daugiau nei ketvirtį milijardo įrašų.
Į Eltono Johno grupės, su kuria jis atvyksta koncertuoti, sudėtį įeina penki žinomi muzikantai. Būgnininkas Nigelas Olssonas dalyvavo pirmojo Eltono Johno albumo „Empty Sky” įrašuose ir taip pat padėjo įrašyti debiutinę legendinės grupės „Uriah Heep” plokštelę. Davey Johnstonas, grojantis gitara ir mandolina, dirba su Eltonu Johnu nuo 1971 metų, jis taip pat yra bendradarbiavęs su Alice Cooperiu ir Meat Loaf. Bosine gitara grojantis Bobas Birchas, dirbantis su Eltonu Johnu nuo 1991 m., vadinamas „Misteriu tobulybe” – studijoje nesuklysdamas sugroja partijas iš pirmo karto. Klavišininkas Guy Babilonas jau sugrojo su Eltonu Johnu 1100 koncertų ir buvo apdovanotas „Grammy” premija už darbą albume „Aida”. Perkusininkas Johnas Mahonas taip pat yra ir profesionalus pritariantis vokalistas, dirbęs ir koncertavęs kartu su tokiais įžymiais muzikantais kaip Billy Joelas, Bryanas Adamsas, Stingas, Philas Collinsas, Ray Charlesas ir Tina Turner.
Eltonas Johnas – rekordininkas muzikos srityje. Jau daugiau kaip tris dešimtmečius jo dainos su pasisekimu patenka į populiariausiųjų sąrašus. Eltonas Johnas pirmasis iš anglų muzikantų sugebėjęs pakartoti legendinių „The Beatles” sėkmę – Amerikoje keturi jo albumai vienu metu buvo dešimties populiariausiųjų sąraše. Dainininkui priklauso ir unikalus rekordas singlų pardavimo srityje – įžymioji daina „Candle in the Wind”, kurią jis atliko po tragiškos princesės Dianos mirties, pasklido po pasaulį net 33 milijonų egzempliorių tiražu.
Eltonas Johnas padovanojo savo talentą ir kinui. Kritikų išliaupsintam „Walt Disney” studijos animaciniam filmui „Liūtas Karalius” sukūrė ir atliko hitą „Can You Feel the Love Tonight?”. Jis taip pat parašė muziką animaciniam filmui „Kelias į Eldoradą” ir įgarsino savo personažą populiariame seriale „Pietų parkas”, taip pat nusifilmavo režisieriaus Keno Russello filme „Tommy”.
1995 metais Eltonas Johnas tapo Britų imperijos Ordino komandoru, o 1998 metais karalienė Elžbieta II įšventino dainininką į riterius ir suteikė sero titulą. Šiemet 60-ties metų jubiliejų pažymėjęs Eltonas Johnas yra patekęs į rokenrolo šlovės muziejų, jis taip pat yra šešių „Grammy” apdovanojimų savininkas, tarp kurių ir unikalus apdovanojimas „Grammy Legenda”.
Eltonas Johnas garsėja savo visuomenine ir labdaringa veikla. 1992 metais jis įkūrė Tarptautinį kovos su AIDS fondą, užsiimantį šviečiamųjų programų organizacija ir medicinine pagalba sergantiems visame pasaulyje. Eltonas Johnas yra „Amnesty International” ir Karališkosios muzikos akademijos stipendijos fondo globėjas, o taip pat anglų futbolo klubo „Watford”, už kurį jau seniai serga, prezidentas.
Ilgais pasirodymais garsėjantis Eltonas Johnas Rygoje žada ilgiau nei dvi valandas truksiantį „Live Greatest Hits Show” koncertą, kuriame skambės geriausios dainininko dainos: „Your Song”, „Rocket Man”, „Sacrifice”, „Sorry Seems To Be The Hardest Word”, „Crocodile Rock”, „Don’t Let The Sun Go Down On Me”, „Candle In The Wind” ir kitos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.