Visas Porto miestas stebėjo S.Joneso pirmąją pergalę

600 tūkst. žiūrovų, susispietusių ant Douro upės krantų Porto mieste, savaitgalį pamatė anglo Steve Joneso (Didžioji Britanija/”Matador”) pirmąją pergalę šių metų „Red Bull Air Race” pasaulio čempionate. Skrosdamas žydra ir saulėta padange S.Jonesas finale buvo greitesnis už čempionato lyderį Mike Mangoldą (JAV/”Cobra”).

Fantastiški žiūrovai Porto etapą pavertė vienomis geriausių lenktynių „Red Bull Air Race” istorijoje. Miesto viešasis transportas ir gatvės buvo tuščios, dienos traukinių bilietai į Porto išparduoti ir kiekvienas istorinės upės krantinės metras užimtas. Visas miesto gyvenimas tarytum sustojo, kad pamatytų S.Joneso triumfą.

S.Jonesas finale skrido idealiai tiksliai, bet septyniolikos vartų trasoje buvo greitesnis už M.Mangoldą tik 0.38 sekundės. Nugalėtojo laikas 1:10.00 min. Varžybose dėl trečios vietos anglas Paulas Bonhommas (Didžioji Britanija/”Matador”) nugalėjo vengrą Peterį Besenyei (Vengrija/”Red Bull”).

„Tai nuostabu, – išlipęs iš lėktuvo tarė S.Jonesas. – Tikėjausi, kad man pavyks „tilpti į” 1:10 minutės laiką – tai tikras aukštasis pilotažas. Manau, kad ši trasa idealiai tinka mano lėktuvui. Nugalėdamas padėjau komandai surinkti daugiau taškų komandinėje įskaitoje ir neleidau P..Bonhommo pagrindiniam varžovui atsiplėšti”.

M.Mangoldas iki čempionato pabaigos likus dviems etapams pirmauja surinkęs 41 tašką. Nuo jo dviem taškais atsilieka P.Bonhommas, pirmavęs beveik visą sezoną kol praeitose lenktynėse Budapešte į priekį įsiveržė M.Mangoldas.

Šių metų „Red Bull Air Race” čempionas paaiškės paskutiniuose dviejuose etapuose San Diege (JAV) ir Perthe (Australija).

„Red Bull Air Race” pilotai išvysto iki 400 km/h greitį ir sklęsdami tik keli metrai virš vandens susiduria 10 G perkrovomis. 10 G perkrovos reiškia, kad piloto kūno svoris tą akimirką padidėja dešimt kartų. Po tokių perkrovų specialiai tam netreniruoti žmonės gali likti luoši visam gyvenimui.

2003 m. į inauguracinį „Red Bull Air Race” lenktynių etapą Austrijoje buvo pakviestas ir Jurgis Kairys. Lietuvis net laimėjo pirmąjį šių lenktynių raundą, o antrajame liko antras. Deja, daugiau J.Kairys į šias lenktynes nebekviečiamas.

Kitas „Red Bull Air Race” pasaulio čempionato etapas bus surengtas San Diege rugsėjo 21-22 dienomis.

„Red Bull Air Race” pasaulio čempionato turnyrinė lentelė:

Vieta Pilotas Komanda Tautybė Lėktuvas Taškai

1 Mike Mangold Cobra USA Edge 540 41

2 Paul Bonhomme Matador GBR Edge 540 39

3 Peter Besenyei Red Bull HUN Edge 540 30

4 Kirby Chambliss Red Bull USA Edge 540 22

5 Steve Jones Matador GBR Edge 540 14

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.