Meras įžvelgė marazmą

Su neseniai padegtu vaikų darželiu susijęs skandalas nesibaigia.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius kategoriškai neigė, kad Giruliuose esančio darželio „Giliukas” padegėjai siekė atlaisvinti teritoriją nuo pastatų ir įsigyti sklypą gyvenamųjų namų statybai.

„Tai marazmas, absoliuti nesąmonė. Taip galėjo pasakyti žmogus, kurio smegenis gerokai apsėmęs šlapimas”, – rėžė miesto vadovas.

„Klaipėda” rašė, kad įtarimų, jog darželį norima sunaikinti, turi į „Giliuką” vaikus vedantys tėvai. Praėjusio dešimtmečio pabaigoje Giruliuose sudeginta daugybė vaikų stovyklų. Jų vietoje išaugo nuosavi namai ir kotedžai.

Pasak R.Taraškevičiaus, savivaldybės tikslas, kad vaikai, išskirstyti po kitus darželius, kuo greičiau grįžtų į „Giliuką”.

„Šio darželio auklėtiniai, turintys kvėpavimo takų sutrikimų, yra ne tik ugdomi, bet jiems atliekamos gydymo procedūros”, – priminė meras.

Jis pažadėjo, kad rugsėjį savivaldybės tarybai bus pasiūlytas sprendimas dėl finansų likviduoti gaisro padarinius darželyje, kad operatyviai būtų atliekamas remontas.

„Giliuke” kitąmet turėtų būti keičiami langai. Jei jau reikia remontuoti pastatą, tai ir langus būtina keisti, kad nereikėtų 2008-aisiais pradėti dar vieną remontą” , – tvirtino R.Taraškevičius.

R.Taraškevičių stebino saugos tarnybos darbas.

„Įdomus padegimas. Naktį suveikė signalizacija. Atvykusi saugos tarnyba nepastebėjo jokių įsilaužimo pėdsakų, grįžo atgal. Po to vėl keletą kartų suveikė signalizacija. Tačiau naktis buvo audringa – žaibavo, griaudėjo, kėlė sąmyšį saugos tarnybų darbui. Buvo daug klaidingų iškvietimų, todėl nuspręsta, kad nebereikia vėl vykti į, Giliuką”, – pasakojo meras.

„Klaipėda” rašė, kad gaisras Giruliuose Turistų gatvėje esančiame darželyje „Giliukas” kilo rugpjūčio 10-osios rytą. Buvo du gaisro židiniai – direktorės kabinetas ir buhalterija. Direktorės kabinetas išdegė visiškai, daug daiktų ugnis sunaikino ir buhalterijoje.Spėjama, kad prieš gaisrą darželyje pabuvojo vagys. Galbūt padegėjai taip tik imitavo kitą nusikaltimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.