Įtariamieji nužudymu kėsinasi į liudytoją

Nužudymu įtariami 11 ir 12 metų Baltijos prospekto gyventojai ėmėsi smurto prieš jiems nepalankius parodymus davusį liudytoją. Baudžiamoji atsakomybė už vaiko sumušimą bei grasinimą nužudyti jiems dėl jauno amžiaus negresia, kaip ir už žmogžudystę.

Vakar uostamiesčio policijoje užregistruotas nužudytojo Andriaus Davydovo draugo tėvo pareiškimas apie jau antrą 12-mečio sūnaus užpuolimą.

Debreceno gatvėje gyvenantis apsaugininkas policijos pagalbos paprašė išsigandęs dėl sūnaus gyvybės. Esą 8-mečio A. Davydovo nužudymu įtariami Baltijos prospekto gyventojai 11-metis R. S. ir metais vyresnis M. K. muša liudytoju tapusį jo sūnų ir reikalauja duoti melagingus parodymus. Apsaugininku dirbantis tėvas prašo pareigūnų apsaugoti jo sūnų.

Atsakyti neteks

Šis berniukas apklaustas kaip vienas pagrindinių liudytojų dėl A. Davydovo nužudymo liepos 16-ąją. Jis davė įtariamiesiems nepalankius parodymus.

Anot tėvo, pirmą`kartą sūnus buvo sumuštas tuoj po A. Davydovo nuskandinimo. R. S. ir M. K. grasino jam išbadyti akis.

Užvakar, apie 18 val., prie vaikų lopšelio-darželio „Liepaitė” mažametis liudytojas buvo sumuštas antrą kartą. Anot tėvo, M. K. ir R. S. trankė jo sūnų alkūnėmis ir ragino nieko nepasakoti policijai.

Anot teisėsaugininkų, nužudymu įtariamiems nepilnamečiams, remiantis liudytojo tėvo pareiškimu, grėstų ikiteisminis tyrimas dėl kūno sužalojimo, grasinimo nužudyti bei poveikio liudytojui, tačiau dėl jauno amžiaus jiems, kaip ir už nužudymą, atsakyti netektų.

Įvykio aplinkybes tiria uostamiesčio 3-iasis PK.

Vakar Klaipėdos apygardos prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl 8-mečio nužudymo pavedė atlikti Klaipėdos VPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriui. Planuojama atlikti papildomą ekspertizę.

Gali reikalauti žalos atlyginimo

Pagal įstatymą, surinkta ikiteisminio tyrimo medžiaga teismo nepasieks. Tačiau surinkti įrodymai, kad būtent M. K. ir R. S. nužudė A. Davydovą, leistų jo motinai Dianai Davydovai teismo keliu reikalauti moralinės žalos atlyginimo.

Įstatymas nenumato konkrečių moralinės žalos atlyginimo ribų. Baudžiamosiose bylose iš žudikų reikalaujama net milijono litų, tačiau didžiausia nužudytųjų artimiesiems priteista suma yra apie 150 tūkst. litų.

„Manau, jog tokią sumą, paaiškėjus, kad M. K. ir R. S. kalti, gali prisiteisti ir D. Davydova. Teismui paskyrus sprendimo vykdymą darbo imtųsi antstoliai. Galėtų būti aprašomas žudikų tėvų nekilnojamasis turtas arba žala dalimis išskaičiuojama iš atlyginimų, pašalpų. Kaltininkams suaugus ši prievolė pereitų jiems”, – komentavo savo pavardės skelbti nepanoręs advokatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Įtariamieji nužudymu kėsinasi į liudytoją"

  1. R.A.

    LR BK 13 str. Amžius, nuo kurio asmuo atsako pagal baudžiamuosius įstatymus
    3. dalyje nurodyta, kad asmeniui, kuriam iki šiame kodekse numatytos pavojingos veikos padarymo nebuvo suėję keturiolika metų, Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka gali būti taikomos auklėjamojo poveikio ar kitos priemonės.
    Kodėl negalima taikyti šios dalies?

  2. na,

    ka bepridurti? Ar lauksim kol dar antra vaika suluosins ar nuzudys, o po to trecia, ketvirta? Dieve, dieve, kas dedasi? Kas begali padeti tokiu atveju?????????????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.