Žinių diena kainuos daugiau

Ne darbo dieną sumanyta švęsti Rugsėjo 1-oji sukėlė sąmyšį ir mokyklose, ir autobusų parkuose.

Šiandien mokyklų link trauksiantys mokiniai ir jų tėveliai tikriausiai nė nenumano, kiek rūpesčių kaimiškųjų šalies rajonų švietimo skyriams, autobusų parkams bei pačioms mokykloms pridarė sprendimas mokslo metus pradėti ne darbo dieną. Autobusų parkų vadovai suka galvas, kaip reikės atsilyginti vairuotojams. Taip pat nerimaujama, kad išlaidos už šiandien autobusų išnaudotą kurą sieks tūkstančius litų.

Švietimo skyrių vadovai drauge su mokyklų direktoriais svarsto galimybę arba dvigubai sumokėti savo pavaldiniams už darbą rugsėjo 1-ąją, arba suteikti papildomą poilsio dieną. Vien Panevėžio rajono savivaldybėje dvigubam pedagogų atlyginimui teks skirti iki 25 tūkst. litų. Jei dvigubo atlygio panorės visų šalies mokyklų darbuotojai, valstybei tai kainuos ne vieną milijoną litų.

„Ruošdamiesi rugsėjo 1-ajai daugiausia rūpesčių turėjome Pasvalio autobusų parke derindami autobusų išvykimo grafikus. Mat savaitgaliais po rajoną važinėja kur kas mažiau maršrutinių autobusų, nei darbo dienomis, kai vaikai vyksta į mokyklas. Dabar teko prašyti, kad vairuotojai šeštadienį išvyktų papildomais reisais. O visa tai, žinoma, kainuoja”, – LŽ sakė Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas.

Pagal Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) išaiškinimus visiems rugsėjo 1-ąją dirbsiantiems pedagogams, mokyklų administracijai ir aptarnaujančiam personalui privaloma mokėti arba dvigubą atlyginimą, arba suteikti papildomą laisvą dieną. „Už rugsėjo 1-ąją švietimo tinklo darbuotojams nutarėme mokėti dvigubai. Vien mokytojų darbo užmokesčiui turėsime skirti papildomus kone 25 tūkst. litų”, – LŽ sakė Panevėžio rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Kęstutis Rimkus.

ŠMM sekretorius Alvydas Puodžiukas LŽ teigė, kad Rugsėjo 1-osios šventei tenkančioms išlaidoms papildomų išteklių nereikės. Esą pakaks mokinio krepšelio lėšų, kurios, mokinių skaičiui kasmet mažėjant, lieka neišnaudotos. Su autobusų parkais, jo manymu, galima atsiskaityti iš lėšų, skirtų socialiai remtinų žmonių poreikiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.