Moksleivių saugumu rūpinsis policija

Pirmosiomis naujųjų mokslo metų dienomis Klaipėdos gatvėse padaugės pareigūnų.

Prie mokyklų ir pagrindinėse miesto gatvėse budintys pareigūnai ne tik stebės, kad mokinukai saugiai pereitų gatvę, bet ir labiau kontroliuos, kaip vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Alvydas Katkauskas sakė, kad nuo rugsėjo 1 iki 10 dienos daugiau policijos pareigūnų budės prie visų mokyklų, taip pat didžiosiose sankryžose su Taikos prospektu, Minijos gatve ir Šilutės plentu.

Daugiausiai pareigūnų šiose vietose bus rytais, prieš prasidedant pamokoms, ir vakarais, kai vaikai grįžinės iš mokyklų.

Tokia sustiprinta kontrolė reikalinga, nes vaikai, po atostogų grįžtantys į mokyklas, būna labiau išsiblaškę ir dažniau pakliūna po automobilių ratais.

Tačiau vaikai į avarijas patenka ir dėl vairuotojų neapdairumo.

Klaipėdoje Mokyklos gatvėje kaunietės vairuojamas automobilis partrenkė per reguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusį aštuonmetį.

Mažametis Mokyklos gatvės gyventojas laikėsi saugaus eismo taisyklių – jis į gatvę žengė degant žaliam šviesoforo signalui. Avarijos metu vaikas sužalotas nesunkiai. Jam lūžo dešinės kojos pirštikauliai, todėl jis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Pirminiais duomenimis, automobilį vairavusi kaunietė buvo blaivi.

Pernai rugsėjį mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo penki vaikai. Tarp jų – du dėl savo neatsargaus elgesio kelyje.

A.Katkauskas įspėjo, kad pirmosiomis rugsėjo dienomis pareigūnai labiau kontroliuos ir tai, ar automobilių vairuotojai bei keleiviai segi saugos diržus, ar važinėja su įjungtomis šviesomis.

Rūpindamiesi vaikų saugumu pareigūnai šiemet vėl žada lankytis mokyklose ir moksleiviams, ypač pradinukams, vesti saugaus eismo pamokėles.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.