Audi A4 Naujas vairavimo stilius

Audi atveria naujus horizontus. A4 yra sportiškas, išsiskiriantis kelyje automobilis; juo Audi diktuoja naujus standartus vidutinių automobilių rinkoje. TDI ir benzininiai, varikliai varantys sedaną, visais atvejais yra su tiesioginiu kuro įpurškimu, suderina jėgos veržlumą su aukštais efektyvumo rodikliais. Dinamiška važiuoklė ir panaudotos „didžiųjų” automobilių kategorijos technologijos tik įrodo šio prekinio ženklo lyderystę technikos pažangoje. Naujasis Audi A4 – naujas vairavimo stilius. Šis modelis Lietuvos ir Latvijos rinkose pasirodys 2007 m. pabaigoje.

Naujojo Audi A4 dizaine išryškintas sportiškas, progresyvus charakteris: veržlios ir dinamiškos kėbulo linijos byloja apie technikos tobulumą. 4,7 metrų ilgio automobilis užtikrina kertines savybes kelyje – erdviame ir šviesiame interjere užtikrinamas parankus valdymas ir pakankama erdvė visiems keleiviams. Apdaila yra tipiška Audi – kokybė be priekaištų. Valdymo funkcijos gali būti papildomos ištobulintomis novatoriškomis pagalbinėmis bei multimedia sistemomis. Saugumo srityje keturių žiedų prekinis ženklas nustato naujus standartus: dar efektyvesnį keleivių saugumą užtikrina koordinuoto veikimo oro pagalvės ir priekinių sėdynių saugos diržai su jėgos ribotuvais.

Palyginus su ankstesniu modeliu, A4 turi naujas, sportiškas proporcijas. Priekinės automobilio dalies išsikišimas buvo drastiškai sumažintas; variklio gaubtas ir važiuoklės bazė ilgesni nei iki šiol. Transmisijoje diferencialas sukeistas vietomis su sankaba (arba sūkio momento keitikliu), tai suteikė galimybę priekinę ašį perkelti į priekį 154 milimetrais. Novatoriškas sprendimas užtikrina idealų apkrovos paskirstymą ašims. Naujas A4 yra sportiškiausias sedanas vidutinės klasės automobilių kategorijoje: judrumas, lengvas ir tikslus valdymas. Jo dinaminė pakaba yra visiškai naujos konstrukcijos, kur didžioji dalis jos komponentų yra pagaminti iš svorį taupančio lengvo aliuminio.

Rezultatai yra įspūdingi: nepaprastai dinamiška elgsena kelyje ir pastangų nereikalaujantis tikslus valdymas. Naujos pažangiausių technologijų savybės suteikia A4 vairavimo potyriams dar daugiau žavesio: Audi drive select veikia variklio, automatinės pavažų dėžės, vairo ir pakabos amortizavimo mechanizmų charakteristikas, kad atitiktų vairuotojo prioritetus kiekvienoje situacijoje. Audi dinamiška vairavimo sistema keičia padavimą pagal automobilio greitį ir išlaiko naująjį A4 stabilų net ties valdymo galimybių riba, koreguodama posūkio kampą lengvais, vos juntamais pokyčiais. Amortizavimo kontrolės sistema individualiai keičia hidraulinių amortizatorių charakteristikas tam, kad suderintų sportišką vairavimo malonumą su maksimaliu saugumu kelyje.

Naująjį Audi A4 galima rinktis su vienu iš penkių variklių, kurių išvystomos galios gama yra nuo 105 kW (143 AG) iki 195 kW (265 AG). Keturių cilindrų benzininis variklis, kaip ir dyzeliniai, yra su turbo kompresoriumi, ir abiejų tipų varikliai turi tiesioginį degalų įpurškimą. Visi varikliai, išvysto itin didelę galią, suteikia didesnį malonumą vairuoti ir, aukšto efektyvumo rodiklių dėka, sunaudoja žymiai mažiau kuro nei ankstesnės versijos.

Taip pat galimas įvairių transmisijų pasirinkimas: šešių pavarų mechaninė greičių dėžė, automatinė tiptronic arba nuosekliai kintamo perdavimo multitronic transmisija, pasirinktinai su priekinių varomųjų ratų arba quattro nuolatine keturių ratų pavara. Tai buvo pagrindinis intensyvaus kūrimo darbo tikslas, kuris suteikia automobilio savybėms daugiau dinamikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.