JAV pajėgų Irake padidinimas duoda rezultatų, sako pajėgų vadas

JAV pajėgų Irake padidinimas išmušė iš pusiausvyros „al Qaeda” ir nulėmė tarpkonfesinio smurto bei bombų sprogimų sumažėjimą, sakė JAV pajėgų Irake vadas, kurį penktadienį cituoja australų laikraštis.
„Sakome, kad padarėme pažangą, ir, aišku, darysime visa, ką galime, kad pasinaudotume ta pažanga … Manome, kad „al Qaeda” bent jau išmušta iš pusiausvyros”, – sakė generolas Davidas Petraeusas (Deividas Petreusas), kuris interviu laikraščiui „The Australian” davė po to, kai Bagdade informavo Australijos gynybos ministrą Brendaną Nelsoną.

D.Petraeusas ir JAV ambasadorius Ryanas Crockeris (Rajenas Krokeris) rugsėjo 11 arba 12 dieną liudys JAV Kongresui.

Jų ataskaitos apie Irako padėtį saugumo ir politikos srityse gali priversti keisti JAV prezidento George’o W.Busho (Džordžo V.Bušo) politiką Irako atžvilgiu. Opozicijoje esantys demokratai ir kai kurie įtakingi respublikonai ragina pradėti išvesti JAV pajėgas iš Irako.

G.W.Bushas paragino koalicijos sąjungininkus sprendimus dėl karių išvedimo grįsti saugumo padėtimi Irake.

„Nesėkmė Irake, mano nuomone, nuvestų prie suirutės ir chaoso Artimuosiuose Rytuose ir kitų atakų prieš Jungtines Valstijas ir kitas šalis”, – sakė G.W.Bushas „Sky News Australia”, kuri jo interviu rodo penktadienį, prieš kitą savaitę Sidnėjuje įvyksiantį 21 Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono valstybės lyderių susitikimą.

„Svarbu sėkmė, o aš manau, kad galime pasiekti sėkmę”, – sakė prezidentas.

D.Petraeusas „The Australian” sakė, kad nuo praėjusių metų religinės ar etninės nesantaikos išprovokuotų žmogžudysčių sumažėjo 75 proc., o „al Qaeda” įvykdomų žmogžudysčių ir pagrobimų skaičius didėja.

Pasak jo, nuo to laiko, kai G.W.Bushas nusiuntė į Iraką papildomus 30 tūkst. karių, mažėja koalicijos karių, žūstančių per pakelės bombų sprogimus, skaičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.