Tilto per Nemuną statybai pritarta

Vyriausybės strateginio planavimo komitetas pritarė nuostatai, kad tikslinga statyti naują tiltą per Nemuną Panemunės – Sovetsko ruože ir prieigas prie jo.
Dėl avarinės Karalienės Luizos tilto būklės gali būti uždraustas sunkiojo transporto eismas šiuo tiltu, todėl padidėtų transporto srautai kituose keliuose (senasis tiltas priklauso Rusijos Federacijai). Per parą Susisiekimo ministerijos duomenimis šiuo tiltu pravažiuoja apie 230 krovininių automobilių.
Tilto per Nemuną ir prieigų prie jo statybos išlaidos Lietuvos pusėje būtų žymiai didesnės nei Rusijos Federacijos, nes mūsų krante yra užliejamos pievos. Derybose su Rusijos Federacija numatoma laikytis pozicijos, kad Lietuvos Respublika minimaliai skirtų savo biudžeto lėšų. Taip pat planuojama kreiptis į Europos Komisiją dėl tilto ir prieigų prie jo statybos finansavimo iš Europos Sąjungos fondų lėšų.
Deryboms su Rusijos Federacija numatyta sudaryti darbo grupę iš Užsienio reikalų, Vidaus reikalų, Susisiekimo ministerijų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Muitinės departamento, kitų institucijų atstovų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.